Τουρκία: Ο Ερντογάν απείλησε ξανά για στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία

Τουρκία: Ο Ερντογάν απείλησε ξανά για στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία

Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου οι Κούρδοι μαχητές, τους οποίους χαρακτηρίζει τρομοκράτες - «Θα καθαρίσουμε την Τελ Ριφάτ και την Μάνμπιτζ», δυτικά του Ευφράτη, σημείωσε ο Ερντογάν

erdogan_turkey_art
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου την απειλή για διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης κατά δύο περιοχών στη βόρεια Συρία, με στόχο Κούρδους μαχητές, τους οποίους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

"Θα περάσουμε σε ένα νέο στάδιο στην εγκαθίδρυση ζώνης ασφαλείας πλάτους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων μας. Θα καθαρίσουμε την Τελ Ριφάτ και την Μάνμπιτζ", δυτικά του Ευφράτη, σημείωσε, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δεσμεύτηκε επίσης ότι η προγραμματιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση θα προχωρήσει "βήμα προς βήμα σε άλλες περιοχές" της βόρειας Συρίας.

Ο Ερντογάν απειλεί εδώ και μία εβδομάδα να εξαπολύσει επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επίσης στόχο τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες είναι συμμαχικές του PKK, αλλά υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ και τον συνασπισμό της Δύσης κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

"Ποιος θα υποστηρίξει αυτές τις νόμιμες επιχειρήσεις ασφαλείας που διεξάγει η Τουρκία και ποιος θα προσπαθήσει να αντιταχθεί σε αυτές, θα το δούμε", πρόσθεσε ο Ερντογάν.


Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα κατά Άγκυρας και από το Βερολίνο: «Δεν γίνεται ανεκτή η αμφισβήτηση της ακεραιότητας της Ελλάδας»

Τα Amber Alerts έρχονται στο Instagram

Κάσια Γκαλάνιο: Νεκρή βρέθηκε η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης