Ναρκέμπορας εκδόθηκε στην Ιταλία για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 ετών

Ναρκέμπορας εκδόθηκε στην Ιταλία για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 ετών

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες της Ιταλίας, ο ναρκέμπορας Rocco Morabito, έφτασε στη Ρώμη μετά την έκδοσή του από τη Βραζιλία όπου είχε διαφύγει.

narkemporas01
Ο Rocco Morabito, γνωστός ως ο «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου», συνελήφθη τον περασμένο Μάιο ύστερα από κοινή επιχείρηση της Βραζιλιάνικης και της Ιταλικής αστυνομίας.

Ο 55χρονος ναρκέμπορας θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 ετών για διακίνηση ναρκωτικών. Ο Morabito ζούσε για δεκαετίες στη Νότια Αμερική με ψεύτικη ταυτότητα.

Η αστυνομία τελικά τον εντόπισε πέρυσι στη πόλη João Pessoa όπου συνελήφθη μαζί με τον Vincenzo Pasquino, ένα ακόμη μέλος της μαφιόζικης ομάδας Ντραγκέτα.

Αριστοτέχνης των αποδράσεων

Η άφιξη του Morabito στη Ρώμη τερματίζει ένα ανθρωποκυνηγητό πολλών δεκαετιών.

Γεννήθηκε στην πόλη Άφρικο της Καλαβρίας και είχε οικογενειακούς δεσμούς με τον αρχιμαφιόζο Giuseppe Morabito. Ο Rocco Morabito έγινε σύντομα βασικό πρόσωπο της Ντραγκέτα η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος της διακίνησης κοκαΐνης στην Ιταλία και όχι μόνο.
Κλείσιμο
Ως νεαρός άνδρας, ο Morabito έγινε γνωστός στο Μιλάνο ως ένας αποτελεσματικός έμπορος ναρκωτικών, ιδρύοντας βασικούς δρόμους για το λαθρεμπόριο κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην ιταλική πόλη.
nark01
Ο ναρκέμπορας Rocco Morabito (κέντρο) ήταν για δεκαετίες φυγάς στη Βραζιλία και την Ουρουγουάη.

Καλοντυμένος με σταυροκουμπωτά κοστούμια, τον έβλεπαν συχνά να κάνει παρέα με το τζετ σετ της πόλης και έτσι σύντομα τράβηξε την προσοχή της Ιταλικής αστυνομίας, η οποία τον έθεσε υπό παρακολούθηση.

nark02
Ο Rocco Morabito ήταν γνωστός ως «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου»

Η αστυνομία τον κατέγραψε να προσπαθεί να μεσολαβήσει σε συμφωνίες για την εισαγωγή περισσότερο από ένα τόνο κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική όμως εξαφανίστηκε λίγο αργότερα.

Η αστυνομία πίστευε ότι διέφυγε στη Βραζιλία όπου ζούσε με το υποτιθέμενο όνομα Francisco Capeletto.

Από εκεί, μετακόμισε στη γειτονική Ουρουγουάη όπου έζησε στο θέρετρο της Punta del Este για τουλάχιστον 13 χρόνια.

nark03

Ο ναρκέμπορας ζούσε σε μια βίλα στο θέρετρο της Punta del Este

Μολονότι νοίκιαζε ένα πολυτελές σπίτι, το οποίο είχε γεμίσει με έργα τέχνης, οι γείτονες είπαν ότι οδηγούσε ένα απλό αυτοκίνητο και δεν είχαν συνειδητοποιήσει τα πλούτη που είχε μέχρι τη στιγμή που έκανε ένα πολυτελές πάρτι για τα γενέθλια της κόρης του.
Όμως, όταν ο Morabito έγραψε την κόρη του στο σχολείο με το πραγματικό της όνομα, η αστυνομία τον έθεσε υπό παρακολούθηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ο Morabito μετακόμισε σε ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Μοντεβιδέο, ύστερα από ένα καυγά με τη γυναίκα του, η αστυνομία όρμησε και τον συνέλαβε.

Στα πράγματά του βρέθηκαν ένα όπλο, 13 κινητά τηλέφωνα και 150 φωτογραφίες του Morabito σε μέγεθος διαβατηρίου με διάφορες μεταμφιέσεις.

nark04
Ο ναρκέμπορας Morabito ζούσε στην Ουρουγουάη για πάνω από μια δεκαετία.


Το 2019, έχοντας περάσει δύο χρόνια στη φυλακή περιμένοντας την έκδοση στην Ιταλία, δραπέτευσε μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους από μια τρύπα στην οροφή.

Στο πλαίσιο μιας πολυεθνικής αστυνομικής επιχείρησης υπό την ηγεσία της INTERPOL με στόχο την καταπολέμηση της Ντραγκέτα, τελικά εντοπίστηκε σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη João Pessoa το 2021. Το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ενέκρινε την έκδοσή του στην Ιταλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης