Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ένοχος για «περιφρόνηση του Κογκρέσου» ο Στιβ Μπάνον

Το άλλοτε «δεξί χέρι» του Τραμπ δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι η κλήση για κατάθεση στην επιτροπή «δεν ήταν υποχρεωτική»

Δικαστήριο στις ΗΠΑ έκρινε ένοχο τον Στιβ Μπάνον, άλλοτε στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, για περιφρόνηση του Κογκρέσου.

Η ποινή μπορεί να φτάσει τα δύο χρόνια φυλάκισης και το πρόστιμο στα 200.000 δολάρια. Ο Μπάνον σκοπεύει να ασκήσει έφεση, εμφανίζεται μάλιστα βέβαιος ότι θα δικαιωθεί πλήρως σε δεύτερο βαθμό. Η εκδίκαση ορίστηκε για τις 21 Οκτωβρίου.

Ο Μπάνον είχε αρνηθεί να λάβει μέρος στις εργασίες της επιτροπής που εξετάζει τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν εκατοντάδες οπαδοί του Τραμπ είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο.

Οι δικηγόροι του Δημοσίου, όπως αναφέρει το BBC, τόνισαν στη δίκη ότι ο Μπάνον «ένιωθε υπεράνω του νόμου» αγνοώντας την υποχρεωτική κλήση για κατάθεση. «Διάλεξε την πίστη στον Τραμπ από την εφαρμογή του νόμου», είπαν.

Αντιθέτως, η υπερασπιστική γραμμή του ήταν ότι οι ημερομηνίες για την κατάθεση ήταν «ευέλικτες». Παραδέχηκε μέσω των δικηγόρων του ότι ήταν λάθος του να νομίζει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό «δεν είναι έγκλημα».



Ειδήσεις σήμερα:

Οι «πασάδες» της Τουρκίας: Ελληνες ποδοσφαιριστές που τους κάνουν... τεμενάδες οι γείτονες

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Το Παρίσι επέλεξαν για τον μήνα του μέλιτος

Διπλασιάζονται σε 400.000 οι δικαιούχοι του «Τουρισμός για όλους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr