Tesla: Πουλά 9% φθηνότερα τα αυτοκίνητα στην Κίνα - «Βλέπει» ύφεση στις αγορές της

Tesla: Πουλά 9% φθηνότερα τα αυτοκίνητα στην Κίνα - «Βλέπει» ύφεση στις αγορές της

Ο Έλον Μασκ αναθεώρησε τις αυξήσεις που είχε κάνει νωρίτερα φέτος - Φοβάται ότι θα χάσουν τον στόχο παράδοσης οχημάτων για το 2022

200903124837_Tesla-store__2_
H Tesla «ρίχνει» τις τιμές εκκίνησης των οχημάτων της στην Κίνα λόγω μείωσης της ζήτησης από τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου. Οι νέες τιμές ευκαιρίας αφορούν στα Model 3 και Model Y.

Οι σημανικές μειώσεις στις τιμές ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, στην Κίνα και προσφέρονται ως περιορισμένα κίνητρα σε αγοραστές που επέλεξαν της Tesla για την ασφάλισή τους τον προηγούμενο μήνα, όπως σημειώνει το Reuters. Πρόκειται για τις πρώτες «εκπτώσεις» της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα για το 2022.

Έτσι, η τιμή εκκίνησης για το Model 3 μειώθηκε στα 265.900 κινεζικά γουάν (36.615 δολάρια) από 279.900 γουάν, ενώ το Model Y κοστίζει πλέον 288.900 γουάν έναντι της προηγούμενης τιμής που ανερχότα στα 316.900 γουάν.

Οι μειώσεις αντιστρέφουν εν μέρει ορισμένες από τις προηγούμενες αυξήσεις που αναγκάστηκε να κάνει η Tesla στην Κίνα και τις ΗΠΑ, εξαιτίας του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών για την κατασκευή τους.

Κλείσιμο
Στην κίνηση προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της παγκοσμίου φήμης αυτοκινητοβιομηχανίας, Έλον Μασκ, καθώς δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ύφεσης στην χώρα της Ανατολικής Ασίας. «Η Κίνα βιώνει ένα είδος ύφεσης» τόνισε συγκεκριμένα ο Μασκ, προδικάζοντας ότι ενδέχεται να χάσουν τον στόχο παράδοσης οχημάτων φέτος.

Ο Μασκ είχε αναφέρει σε αναλυτές την περασμένη εβδομάδα ότι η ζήτηση είναι ισχυρή το τρέχον τρίμηνο και περίμενε πως η Tesla θα ήταν «ανθεκτική στην ύφεση», αλλά τα σχέδια άλλαξαν στην πορεία.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της εταιρείας, που εδράζεται στο Όστιν του Τέξας, υποχώρησαν κατά 4,9%.

Ειδήσεις σήμερα:

Ημαθία: Ο 28χρονος Ρομά ξέσπασε στο γκάζι επειδή είχε τσακωθεί με την γυναίκα του και «θέρισε» τη 15χρονη

ΗΠΑ: Μοντέλο εξεπλάγη γιατί βρήκε... πολλούς Έλληνες στην Κρήτη

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 38χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης