Βραζιλία: Bουλευτής του Μπολσονάρου έβγαλε όπλο σε δρόμο του Σάο Πάολο μετά από καβγά με πολίτη

Βραζιλία: Bουλευτής του Μπολσονάρου έβγαλε όπλο σε δρόμο του Σάο Πάολο μετά από καβγά με πολίτη

Το περιστατικό συνέβη μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Ρομπέρτο Τζέφερσον, ένας άλλος σύμμαχος του Μπολσονάρου, πυροβόλησε εναντίον της αστυνομίας που προσπαθούσε τον συλλάβει

vrazilia-oplo
Οι Βραζιλιάνοι προσήλθαν στις κάλπες σήμερα Κυριακή (30/10) σε τεταμένες εκλογές όπου κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στην επανεκλογή του ακροδεξιού προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου ή την επιστροφή στην εξουσία του αριστερού πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Μπολσονάρου δεσμεύθηκε να εδραιώσει μια ευδιάκριτη συντηρητική στροφή στη βραζιλιάνικη πολιτική έπειτα από μια προεδρία που σημαδεύτηκε από την πανδημία. Ο Λούλα υπόσχεται μεγαλύτερη κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα, ανακαλώντας στη μνήμη την αυξανόμενη ευημερία της προεδρίας του το 2003-2010, προτού σκάνδαλα διαφθοράς αμαυρώσουν την εικόνα του Κόμματος των Εργατών.

Το Σάββατο (29/10), η Κάρλα Ζαμπέλι, εξέχουσα βουλευτής και στενός σύμμαχος του Μπολσονάρου, σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνεται να κρατά ένα όπλο μετά από λεκτική διαμάχη με έναν πολίτη σε γειτονιά του Σάο Πάολο.

Δείτε το βίντεο:
Κλείσιμο
Η Ζαμπέλι τον καταδίωξε, ενώ ο πολίτης μπήκε σε εστιατόριο, για να σωθεί. Τελικά, με την επέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.

Το περιστατικό συνέβη μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Ρομπέρτο Τζέφερσον, ένας άλλος σύμμαχος του Μπολσονάρου, πυροβόλησε εναντίον της ομοσπονδιακής αστυνομίας που προσπαθούσε τον συλλάβει.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στον Κεμάλ Ατατούρκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Υπάρχει πραγματικός Πούτιν;» - Κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει τρεις σωσίες

Οι... μαέστροι της τηλεθέασης - Εκπομπές, σειρές και παρουσιαστές που «τρελαίνουν» τα μηχανάκια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης