Ο ναρκέμπορας του Χάρλεμ Frank Luckas μέσα από τα μάτια της κόρης του

Ο ναρκέμπορας του Χάρλεμ Frank Luckas μέσα από τα μάτια της κόρης του

Η Φρανσίν Λούκας μίλησε στους παραγωγούς της σειράς Narco Wars για τον πατέρα της Φράνκ Λούκας.

narkemporas-frank-lucas04
Τη δεκαετία του 1970, ο ναρκέμπορας του Χάρλεμ, Φρανκ Λούκας, πλημμύρισε τη Νέα Υόρκη με ηρωίνη και κατέστρεψε αμέτρητες ζωές. Ωστόσο, ως σύζυγος και πατέρας λάτρευε τη γυναίκα και την κόρη του.

narkemporas-frank-lucas
Στη φωτογραφία ο διαβόητος ναρκέμπορας του Χάρλεμ με τη γυναίκα και την κόρη του


Αν και ήταν πολύ μικρή τότε, η Φρανσίν Λούκας διατηρεί ζωντανές τις αναμνήσεις από τον πατέρα της. «Τον θυμάμαι ως έναν απίστευτα στοργικό πατέρα», είπε στους παραγωγούς της 3ης σεζόν του Narco Wars. «Ερχόταν σπίτι και έπεφτε στο πάτωμα για να παίξει [μαζί μου]».
Κλείσιμο
Εκείνη την εποχή ο Λούκας έβγαζε εκατομμύρια από το εμπόριο ηρωίνης.

Απέκτησε τόσο μεγάλη φήμη που δεκαετίες αργότερα η ιστορία του ενέπνευσε τη δημιουργία μιας επιτυχημένης ταινίας με τίτλο «American Gangster» και πρωταγωνιστή τον Ντένζελ Ουάσιγκτον.

L'arrestation de Frank Lucas, dealer d'héroïne | NARCO WARS : LES ROUTES DE L'OPIUM


narkemporas-frank-lucs01
Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον στην ταινία «American Gangster» (κέντρο) και ο Φρανκ Λούκας (ένθετο). (Φωτ. Universal Pictures/Everett Collection/AP).


Ο άνθρωπος με τις καραμέλες

Ανεξάρτητα από το τι έκανε έξω από το σπίτι του, όταν γυρνούσε σπίτι έκλεινε το διακόπτη. «Πάντα εμφανιζόταν με ένα γλυκό για μένα», είπε η Φρανσίν. «Έτσι, ειλικρινά νόμιζα ότι ο μπαμπάς μου ήταν ο άνθρωπος με τις καραμέλες».

«Του άρεσαν πολύ τα εστιατόρια όπου μπορούσα να πηγαίνω και εγώ μαζί. Πραγματικά είχα την εντύπωση ότι ο μπαμπάς μου ήταν κάποιος ξεχωριστός άνθρωπος γιατί θυμάμαι πόσο καλά μου φέρονταν».

narkemporas-frank-lucas03
Ο Φρανκ Λούκας με την κόρη του Φρανσίν


Ιδιαίτερο και έξω από τα συνηθισμένα

«Υπήρχε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι που θυμάμαι πολύ καλά», είπε η Φρανσίν χαμογελώντας. «Ήταν ένα καγκουρό. Εκεί έπρεπε να πηγαίνουν τα ρούχα. Αλλά υπήρχαν πολλά χρήματα εκεί μέσα. Ήταν γεμάτο λεφτά. Αυτό που έχω ακούσει από τους γονείς μου και άλλα άτομα της οικογένειας [είναι ότι] μέσα στο [σπίτι] οι τοίχοι ήταν γεμάτοι χρήματα. Έβλεπα πάντα τη μαμά μου να πηγαίνει σε τυχαία μέρη και να βγάζει χρήματα. Ήταν παντού».

«Σε μια στιγμή όλα κατέρρευσαν»

Ένα κρύο πρωινό τον Ιανουάριο του 1975 πράκτορες πήγαν στο σπίτι να συλλάβουν τον Λούκας. «Ήταν απλώς ένα συνηθισμένο πρωινό», είπε η Φρανσίν. «Και όπως θυμάμαι επικρατούσε χάος παντού. Το μόνο που θυμάμαι είναι να ουρλιάζω και να νιώθω πολύ φοβισμένη, πολύ φοβισμένη. Η μαμά μου έκρυβε πράγματα στην πάνα μου. Ίσως χρήματα… γιατί τα πετούσε από το παράθυρο. Κάποια στιγμή ένιωσα φόβο για τον πατέρα μου. Σε μια στιγμή όλα κατέρρευσαν. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο μετά από αυτό».

Ο Λούκας αντιμετώπιζε σοβαρές κατηγορίες για ναρκωτικά που θα μπορούσαν να τον κάνουν να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα κάγκελα. Αποφάσισε να καρφώσει τους φίλους του από το χώρο του υποκόσμου και να πει στις αρχές όλα όσα γνώριζε για αυτούς.
Αποφυλακίστηκε λίγα χρόνια μετά τη σύλληψή του και συνέχισε τη διακίνηση ηρωίνης, σε καμία περίπτωση όμως στο επίπεδο στο οποίο είχε φτάσει πριν συλληφθεί. Συνελήφθη ξανά το 1984 και αποφυλακίστηκε το 1991. Πέθανε το 2019 σε ηλικία 88 ετών.

Frank Lucas - Drug Dealer | Mini Bio | BIO


Πηγή: National Geographic
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης