Αφγανιστάν: Φοιτητές και καθηγητές εγκαταλείπουν τις αίθουσες μετά τον αποκλεισμό των γυναικών από τα πανεπιστήμια

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν δώσει εξηγήσεις γι'αυτήν τους την απόφαση, όμως περιφρουρούν τα πανεπιστήμια για να διασφαλίσουν ότι καμία γυναίκα δεν μπαίνει μέσα

Στον σκοταδισμό ολισθαίνει και πάλι το Αφγανιστάν, με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωματων να πυροδοτεί βαθιά ανησυχία στη διεθνή κοινότητα. Καταραυγή σε όλο τον κόσμο προκάλεσε, ειδικότερα, η απόφαση της ηγεσίας των Ταλιμπάν, που έχουν αναρριχηθεί στην εξουσία, να αποκλείσουν τις γυναίκες από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο αναβρασμός μετά την απόφαση αποτυπώνεται στις αίθουσες των πανεπιστημίων του Αφγανιστάν.


Φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική αυτή του εξτρεμισμού, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα φοιτητικά έδρανα, στη διάρκεια, δε, εξετάσεων.



Από τις αίθουσες αποχώρησαν και οι καθηγητές για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που έκαναν οι φοιτήτριες έξω από τα πανεπιστήμια.


Βίντεο που κυκλοφορούν, τις τελευταίες  ημέρες, στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν πλήθος γυναικών να κλαίνε έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Καμπούλ.


Οι Ταλιμπάν δεν έχουν δώσει εξηγήσεις γι'αυτήν τους την απόφαση, όμως περιφρουρούν τα πανεπιστήμια για να διασφαλίσουν ότι καμία γυναίκα δεν μπαίνει μέσα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Στη Δερβιτσάνη με τον Έντι Ράμα - «Είμαστε κοντά στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Έκθεση ΕΟΔΥ: Μειώθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού, αυξήθηκαν της γρίπης - Τα στοιχεία

«Πόρτα» στον Salt Bae από τον τελικό Kυπέλλου των ΗΠΑ μετά τα όσα έκανε στο Μουντιάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr