Ιταλία: Πώς το «Calimera» ενός 'Eλληνα δημοσιογράφου έφερε σε αμηχανία τη Μελόνι

Ιταλία: Πώς το «Calimera» ενός 'Eλληνα δημοσιογράφου έφερε σε αμηχανία τη Μελόνι

Ο Έλληνας δημοσιογράφος της είπε καλημέρα χωρίς, προφανώς, να γνωρίζει για το παρωνύμιο «Calimera», που είχε η νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας όσο ήταν στη νεολαία νεοφασιστικού κόμματος 

075_livemedia-presscon221229_npFlI
Στα ελληνικά επέλεξε να χαιρετίσει την Τζόρτζια Μελόνι ένας Έλληνας δημοσιογράφος, χωρίς ωστόσο να περίμενει ότι η κίνησή του αυτή θα έφερνε σε δύσκολη θέση την Ιταλίδα πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης ενόψει του τέλους του 2022, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο Έλληνας δημοσιογράφος της είπε καλημέρα και προφανώς δίχως να το θέλει, την αποκάλεσε με το παρωνύμιο «Calimera», που είχε η νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας όταν ήταν μαχητικό μέλος της νεολαίας του νεοφασιστικού κόμματος Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα (Movimento Sociale Italiano – MSI).

Όπως σημειώνει η La Repubblica, η Μελόνι προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε «να κρατήσει στο περιθώριο την “Calimera”», απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δίχως να χάσει, σε γενικές γραμμές, την ψυχραιμία της ή να υψώσει τη φωνή της, όπως συνέβη κάποιες φορές στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, ο Ινιάτσιο Λα Ρούσα, ο πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, και η Ιζαμπέλα Ράουτι, υφυπουργός Αμυνας της Ιταλίας, απηύθυναν εγκάρδιο χαιρετισμό στους μεταφασίστες Ιταλούς με αφορμή την 76η επέτειο της ίδρυσης του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος.

Κλείσιμο
Ερωτηθείσα η Τζόρτζια Μελόνι αν συμμερίζεται τις εν λόγω εκδηλώσεις εκτίμησης, επέλεξε να υποστηρίξει το κόμμα που την ανέδεξει και να απαντήσει: «Το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα αποτέλεσε έκφραση της δημοκρατικής και ρεπουμπλικανικής Δεξιάς», είπε η Μελόνι. Και στη συνέχεια προσέθεσε πως «το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα τασσόταν πάντα «κατά της πολιτικής βίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρό μωρό στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια - Το πέταξε η μητέρα!

Η Βρετανία ανοίγει ειδικό ταμείο πυρηνικών καυσίμων για να μειώσει την εξάρτηση από τη Ρωσία

Ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο - Καλούν τον κόσμο να μείνει στα καταφύγια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης