Ουκρανία: Νέο στρατιωτικό πακέτο - μαμούθ ύψους 3 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

«Πιο κοντά η νίκη με αυτή τη βοήθεια» είπε σε ανάρτησή του ο Ζελένσκι που ευχαρίστησε τον Μπάιντεν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τεθωρακισμένα οχήματα Bradley.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρέν Ζαν-Πιέρ δήλωσε ότι η βοήθεια, η οποία θα αναλυθεί αργότερα από το Πεντάγωνο, αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα.



«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδείξουν τη συνεχή δέσμευσή τους να διασφαλίσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ανακοινώνοντας περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα στρατιωτική βοήθεια», δήλωσε η Ζαν-Πιερ σε σχετική ενημέρωση.

Επιπλέον, χαρακτήρισε το νέο πακέτο βοήθειας ως το μεγαλύτερο και θα περιλαμβάνει οχήματα μάχης πεζικού, οβιδοβόλα Howitzer και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθώς και πυραύλους επιφανείας-αέρος.

Ζελένσκι: Με τα νέα όπλα, η νίκη έρχεται ακόμα πιο κοντά

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε το ν Μπάιντεν για τη νέα βοήθεια, λέγοντας πως με αυτή «έρχεται πιο κοντά η νίκη».  



«Καλωσορίζω το πακέτο αμυντικής βοήθειας των ΗΠΑ. Σε ευχαριστώ Τζο Μπάιντεν για τον εντελώς νέο οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Bradley και των αντιαεροπορικών πυραύλων. Θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό στο πεδίο της μάχης. Φοβερό χριστουγεννιάτικο δώρο για την Ουκρανία! Μαζί με τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών πλησιάζουμε σε μια κοινή νίκη!» έγραψε ο Ζελένσκι.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τόπαλος έπαιζε με πυγμάχους μεγαλύτερης κατηγορίας για να ανεβάσει τις επιδόσεις του

Η Εύα Καϊλή είδε για πρώτη φορά την κόρη της στις φυλακές Χάρεν

Προκλητικός Οκτάι: «Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα - Όταν φωνάζουμε θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά, θα το κάνουμε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr