Ένταξη στο ΝΑΤΟ - Σουηδία: Αδύνατο να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις της Άγκυρας, λέει ο πρωθυπουργός
Αν και η Τουρκία επιβεβαιώνει πως τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, για άλλα πράγματα που ζητούν λένε ότι δεν μπορούμε ή δεν επιθυμούμε να τους δώσουμε, σημείωσε ο Ουλφ Κρίστερσον
Η Σουηδία ελπίζει ότι η Τουρκία θα εγκρίνει την αίτηση της για την ένταξή της στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις της Άγκυρας ως ανταπόδοση της τουρκικής υποστήριξης, όπως δήλωσε σήμερα ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.
“Η Τουρκία επιβεβαιώνει ότι έχουμε πράξει όσα είπαμε ότι θα πράξουμε, αλλά λένε επίσης, ότι ζητούν πράγματα που δεν μπορούμε ή δεν επιθυμούμε να τους δώσουμε”, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός στη διάρκεια μιας διάσκεψης που πραγματοποιεί μία δεξαμενή σκέψης στη χώρα του.
Η Σουηδία, η Φινλανδία και η Τουρκία υπέγραψαν μία τριμερή συμφωνία το 2022 με στόχο να ξεπεραστούν οι τουρκικές ενστάσεις για την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.
Δύο ελληνικές startups είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Hubraum Tech Incubator Center στην Κρακοβία, όπου παρακολούθησαν διαλέξεις για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότηση, εμβαθύνανε σε καινοτόμες τεχνολογίες και έλαβαν εξειδικευμένη γνώση για το πώς αναπτύσσεται μία νεοφυείς επιχείρηση