Ρωσία: Νέα επικοινωνία Πούτιν - Ραΐσι, στο επίκεντρο η κατάσταση στη Συρία

Ρωσία: Νέα επικοινωνία Πούτιν - Ραΐσι, στο επίκεντρο η κατάσταση στη Συρία

Νωρίτερα σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως το Ιράν δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας και των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία

putin_raisi1
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογο του, Εμπραχίμ Ραΐσι, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, την δεύτερη μέσα σε διάστημα εννέα ημερών.

Στην σύντομη ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τηλεφωνική συνομιλία, αναφέρεται ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για την κατάσταση στην Συρία -όπου και οι δύο υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ στον μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο- και για την συνεργασία στον τομέα των μεταφορών και της ενέργειας. Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Ιράν έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία ως εταίρος για τη Ρωσία από τότε που η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο προκάλεσε κύματα δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας. Η Τεχεράνη έχει παραδεχθεί ότι προμήθευσε τη Ρωσία με στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αν και λέει ότι στάλθηκαν πριν από την έναρξη του πολέμου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι το Ιράν θα μπορούσε να συμβάλει σε εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία προμηθεύοντας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη Ρωσία.

Η Τεχεράνη δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών στη Μόσχα

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε στο TRT World πως το Ιράν δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας και των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών (Ζαπορίζια, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα) στη Ρωσία, παρά τις άριστες σχέσεις με τη Μόσχα.

«Αναγνωρίζουμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών στο πλαίσιο των διεθνών νόμων, επομένως, παρά τις άριστες σχέσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Μόσχας, δεν έχουμε αναγνωρίσει την απόσχιση της Κριμαίας και των περιοχών Λουχάνσκ και Ντονέτσκ από την Ουκρανία... Επιμένουμε στην πάγια αρχή μας στην εξωτερική πολιτική, ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν αποτελεί λύση» δήλωσε ο Αμπντολαχιάν.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι και γιατί εισέβαλαν στο Κολλέγιο Αθηνών

Πέθανε από λεπτοσπείρωση ένας 57χρονος στη Ζάκυνθο - Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ

«Εγώ θα σε σκοτώσω» - Το βίντεο που έβγαλε η 47χρονη πριν τον απαγχονισμό του λογιστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης