Dating Apps: Ο ρομαντισμός πάει περίπατο - Αιτήσεις για δουλειά θυμίζουν οι ερωτήσεις στις εφαρμογές

Dating Apps: Ο ρομαντισμός πάει περίπατο - Αιτήσεις για δουλειά θυμίζουν οι ερωτήσεις στις εφαρμογές

Οι απόψεις για κοινωνικά θέματα παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από την... χημεία και το φλερτ - Το «μυστικό» των 36 ερωτήσεων από τους New York Times

Dating Apps: Ο ρομαντισμός πάει περίπατο - Αιτήσεις για δουλειά θυμίζουν οι ερωτήσεις στις εφαρμογές
Mε αγγελίες για εύρεση εργασίας μοιάζουν πλέον οι εφαρμογές κοινωνικών γνωριμιών, αφού αυτά που ζητούν οι ενδιαφερόμενοι από τους υποψήφιους συντρόφους τους, είναι σαν να περνούν από... Ιερά Εξέταση.

«Το ερωτηματολόγιο που μου ζήτησε να συμπληρώσω ήταν σαν αίτηση για δουλειά», είναι ο τίτλος άρθρου της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» το οποίο αναφέρεται στα προσόντα που ζητούν να μάθουν οι εργένηδες που ψάχνουν για να βρουν το άλλο τους μισό μέσω εφαρμογών κοινωνικών γνωριμιών.

«Πώς να βρεις κάποιον όταν θα πρέπει να συμπληρώσεις ένα κουίζ που θυμίζει αγγελία εργασίας; Με υπολογιστικούς όρους μπορείς να βρεις την αγάπη;», εξηγεί ο Στιούαρτ, ο οποίος είχε αρχίσει να ανταλλάσσει μηνύματα με μία Βρετανή. Κι όταν πριν από λίγες ημέρες της ζήτησε το τηλέφωνό της, προκειμένου να της ζητήσει να βγουν ραντεβού, έλαβε το εξής μήνυμα: «Θα μπορούσαμε να συναντηθούμε αλλά με μια επιφύλαξη: «Σε πειράζει να συμπληρώσεις πρώτα ένα ερωτηματολόγιο;». Ο Στιούαρτ, ο οποίος ζει στο Ντάλας, έκανε κλικ σε μια φόρμα της Google που του έστειλε η γυναίκα, υπό τον τίτλο: «Ερωτήσεις και απαντήσεις συμβατότητας γνωριμιών».

Η γυναίκα ήθελε να «παραλείψει την κουβεντούλα» και να πάει κατευθείαν στο... ψητό. Αν ο Στιούαρτ από το Ντάλας ήθελε να βγει μαζί της ραντεβού -ακόμη κι αν ήθελε απλά να της τηλεφωνήσει- έπρεπε να απαντήσει σε μια σειρά από... 26 ερωτήσεις.

Πρώτη ερώτηση: «Είσαι παντρεμένος;» Αν και δεν φοράει βέρα στο δεξί, ο Στιούαρτ ένιωσε ενοχλημένος. Στη συνέχεια, όμως, έκανε κλικ στην επόμενη σελίδα και είδε περισσότερα.

«Ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή; Πώς εκφράζεις την αγάπη σου; Πώς τοποθετείς το χαρτί υγείας στο μπάνιο; Θέλεις παιδιά; Αν ναι, τι θα έκανες αν, υποθετικά, ένα παιδί ήταν γκέι;

Ο 32χρονος Στιούαρτ έκλεισε αμέσως την εφαρμογή νιώθοντας προδομένος. «Ήταν τόσο παράλογο για μένα και της έγραψα: "Δεν απαντώ σε αυτό. Είναι υπερβολικό"». Ηθελε όμως να μοιραστεί στο Twitter την εμπειρία του, όπου όμως πολλές γυναίκες δικαίωναν την κοπέλα για τις ερωτήσεις που του έκανε.

«Γιατί να ξοδεύεις χρήματα και να αγοράζεις καλά ρούχα για το πρώτο ραντεβού, όπως επίσης να χάνεις και χρόνο, εάν δεν ταιριάζεις με τον άλλον;» , ήταν μία από τις απαντήσεις που έλαβε.
Αργότερα, ο Στιούαρτ έσπευσε να ρωτήσει την κοπέλα με την οποία είχε αρχίσει να επικοινωνεί γραπτώς γιατί έπρεπε να υποβάλει κάτι σαν «αίτηση εργασίας» για να βγει ραντεβού μαζί της.
«Το θέμα ήταν, όπως του έγραψε, «ότι, εάν ένας άντρας ενδιαφέρεται για αυτήν, γιατί δεν θα ήθελε να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα; Αν δεν θέλει να αφιερώσει χρόνο, τότε δεν ενδιαφέρεται».

Κλείσιμο
Ο Στιούαρτ διαφώνησε μαζί της. «Νομίζω ότι ακούγεται λίγο ελιτίστικο», όπως λέει . «Μου ζητάει να επενδύσω όλο αυτό τον χρόνο για να αποφασίσει αν είμαι άξιος υποψήφιος ή όχι. Τι βγάζω όμως από αυτό; Για να γνωριστούμε, θα πρέπει να είναι αμοιβαίο το ενδιαφέρον».

Τελικά το ζευγάρι δεν γνωρίστηκε ποτέ δια ζώσης, ωστόσο, Στιούαρτ δεν είναι ο μόνος που του ζητήθηκε να υποβληθεί σε... Ιερά εξέταση προτού γνωρίσει από κοντά μία γυναίκα μέσω εφαρμογής κοινωνικών γνωριμιών. 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν φόρμες ή ερωτήσεις για να βγουν ραντεβού προκειμένου να ξεφορτωθούν τους ρομαντικούς που απλά θέλουν να σπαταλήσουν το χρόνο τους. Έρευνα της εφαρμογής γνωριμιών «Tinder» που διεξήχθη πριν ένα χρόνο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, το 2022, «οι απόψεις για κοινωνικά ζητήματα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ή να κόψουν μαχαίρι μία γνωριμία». Περίπου το 75% των μοναχικών ανθρώπων απαιτούσαν από τους υποψήφιους συντρόφους τους να «σεβαστούν ή να επενδύσουν σε κοινωνικά θέματα».

Η Φιλίπα Γουίλσον μια 29χρονη από την Τζαμάικα, έγινε viral το 2021 αφού ανέβασε στο Twitter μια φόρμα της Google που έθετε 11 ερωτήσεις, ζητώντας ουσιαστικά από τους άνδρες να «πουλήσουν τον εαυτό τους». Έλαβε συνολικά 700 απαντήσεις ανδρών απ όλο τον κόσμο. Μετά από μερικές χιουμοριστικές απαντήσεις υπολόγισε ότι περίπου 300 ήταν οι πιο κατάλληλοι υποψήφιοι. «Αφού μάζεψα τις φίλες μου, ξεκινήσαμε να εξετάζουμε όλες τις απαντήσεις», δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian». Αυτομάτως μειώθηκε ο αριθμός των υποψηφίων ανδρών σε 30 και τελικά κατέληξε να βγει ραντεβού με τέσσερις από αυτούς.

Η Κένεντι, μια 26χρονη θαυμάστρια της τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ από το Βανκούβερ, έφτιαξε επίσης τη δικό της φόρμα στο Google για να καταπολεμήσει τη μοναξιά της εποχής της πανδημίας. «Σκέφτηκα ότι αν θα νοσούσα από Covid , τουλάχιστον θα έπρεπε να είμαι με κάποιον που άξιζε να γνωρίσω», είπε. Για παράδειγμα, μία από τις ερωτήσεις της προς τους πιθανούς υποψηφίους, ήταν εάν τους αρέσει η μουσική της αγαπημένης της τραγουδίστριας.

«Αν κάποιος απαντούσε: Όχι, δεν ασχολούμαι πραγματικά με τη μουσική της, δεν είχα πρόβλημα γιατί ήξερα ότι θα μπορούσα να τον πείσω για το αντίθετο αν βγαίναμε ραντεβού», υποστηρίζει η νεαρή Καναδή. «Αλλά αν μου απαντούσαν: Όχι, είναι χάλια ή Το μόνο που κάνει είναι να γράφει για τους εκατοντάδες φίλους της, θα τους διέγραφα αμέσως γιατί δεν πειράζει αν η μουσική της δεν τους αρέσει αλλά αν έχουν ένα περίεργο μίσος απέναντί της, με κάνει να πιστεύω ότι ειναι μισογύνης».

Οι «36 ερωτήσεις που οδηγούν στην αγάπη» από τους New York Times

Αν και μπορεί να μην είναι ο πιο ρομαντικός τρόπος για να βγει κανείς ραντεβού, πολλές γυναίκες προτιμούν να ακολουθούν τον κανόνα των «36 Ερωτήσεων που οδηγούν στην Αγάπη» των «New York Times». Η μελέτη πίσω από τις ερωτήσεις, που φέρει την υπογραφή του ψυχολόγου Άρθουρ Άρον, διερεύνησε πώς το να κάνεις σε ξένους μια σειρά προσωπικών ερωτήσεων μπορεί να επιταχύνει την οικειότητα.

Για παράδειγμα: «Από όλα τα μέλη της οικογένειάς σας, ποιος θάνατος θα σας ενοχλούσε περισσότερο;».

Ο Τζεφ Γκίντερ είναι ένας influencer του TikTok, ψυχολόγος με έδρα το Πόρτλαντ. Τα περισσότερα από τα βίντεο του ενθαρρύνουν τους -πάνω από 2 εκατ. - ακολούθους του να εξετάσουν εξονυχιστικά τόσο τον εαυτό τους όσο και τους ανθρώπους στη ζωή τους. Οι προτάσεις του για «12 πολύ καλές ερωτήσεις για το δεύτερο ραντεβού» περιλαμβάνουν «πόσο διαρκεί συνήθως η φάση του μήνα του μέλιητος για εσάς;» και «ποιο είναι το πιο αξιαγάπητο πράγμα σε σένα;».

«Το ραντεβού απαιτεί τόση πολλή ενέργεια και παίρνει μια ή δύο ώρες από τη ζωή σου όταν θα μπορούσες να κάνεις κάτι πιο διεγερτικό», λέει ο Γκίντερ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης