Ο απόστρατος στρατηγός Πετρ Πάβελ είναι ο νικητής του β' γύρου των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Τσεχία.
Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, ο Πάβελ συγκεντρώνει το 56% έναντι 44% που συγκεντρώνει ο αντίπαλός του, ο δισεκατομμυριούχος λαϊκιστής πρώην πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ο Πάβελ, ο οποίος θεωρείται φιλοδυτικός, προηγείται με σαφή διαφορά.
Στον πρώτο γύρο που διεξήχθη πριν από ένα δεκαπενθήμερο, ο Πάβελ εξασφάλισε 35,4%, ενώ ο Μπάμπις έλαβε 35%.
Και οι δύο υποψήφιοι ψήφισαν χθες, Παρασκευή, κατά την πρώτη ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Ο Μπάμπις είπε για τις εκλογές ότι είναι δημοψήφισμα για τον χαρακτήρα του. Ο Πάβελ ζήτησε μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων και σημείωσε ότι διακυβεύονται πολλά.
Στην Τσεχία, ο ρόλος του αρχηγού του κράτους είναι κυρίως τελετουργικός, ωστόσο ο πρόεδρος διορίζει την κυβέρνηση και είναι ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων.
Το κυρίαρχο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας ήταν ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας. Ο 68χρονος Μπάμπις προσπάθησε να εμφανίσει τον αντίπαλό του ως πολεμοκάπηλο και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής στην Πράγα μιας ειρηνευτικής διάσκεψης. Ο Πάβελ, ο οποίος είναι 61 ετών, τάχθηκε υπέρ της αποστολής βοήθειας στο Κίεβο.
Το ενιαίο ψηφιακό οικοσύστημα της Vodafone συνδυάζει την προστασία με τη συνδεσιμότητα δημιουργώντας ένα περιβάλλον που υποστηρίζει ουσιαστικά παιδιά και γονείς.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»