Η Sunday Times υπέκλεπτε τον Γκόρντον Μπράουν;

Δημοσιογράφοι της News International και της Sunday Times επανειλημμένα προσπάθησαν να παγιδεύσουν το τηλέφωνο του βρετανού πρώην πρωθυπουργού

Δημοσιογράφοι της News International επανειλημμένα προσπάθησαν να παγιδεύσουν το τηλέφωνο του βρετανού πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, αναφέρουν την Δευτέρα στις ιστοσελίδες τους οι εφημερίδες Guardian και Ιndependent.

Η Ιndependent γράφει ότι ο Μπράουν πρόκειται να προβεί σε δήλωση σχετικά το θέμα αυτό σύντομα. Η Guardian αναφέρει ότι δημοσιογράφοι επανειλημμένα έβαλαν στο στόχαστρο τον Μπράουν, προσπαθώντας να αποκτήσουν πρόσβαση στον τηλεφωνητή του, σε πληροφορίες από τον τραπεζικό του λογαριασμό, στο νομικό αρχείο του, καθώς και στο ιατρικό ιστορικό της οικογένειας του.

Επικοινωνία με το γραφείο του δεν επετεύχθη άμεσα για σχολιασμό.

Η Guardian ανέφερε ότι ανακάλυψε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Μπράουν είχε μπει στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου περίπου 10 ετών, τόσο ως υπουργός Οικονομικών όσο και ως πρωθυπουργός.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι μια οικοδομική εταιρεία αποκάλυψε στοιχεία που δείχνουν ότι ένας "μπαγαπόντης" που ενεργούσε για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times σε έξι περιπτώσεις εμφανίστηκε ως Μπράουν και εξασφάλισε λεπτομέρειες από τον λογαριασμό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr