Δικαστική έρευνα για τις υποκλοπές διέταξε ο Κάμερον

«Αποφασίσαμε πως ο καλύτερος τρόπος για να πορευθούμε είναι να διενεργηθεί έρευνα σε δύο τμήματα. Επικεφαλής έχει διοριστεί ένας από τους καλύτερους δικαστές μας, ο Lord Justice Leveson...

«Αποφασίσαμε πως ο καλύτερος τρόπος για να πορευθούμε είναι να διενεργηθεί έρευνα σε δύο τμήματα. Επικεφαλής έχει διοριστεί ένας από τους καλύτερους δικαστές μας, ο Lord Justice Leveson. Θα διεξαχθεί σύμφωνα με την νομοθεσία σχετικών διαδικασιών του 2005 και θα κληθούν να καταθέσουν, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και  επιχειρηματίες».

Στην ομιλία του ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η ελευθερία του τύπου κάτω όμως από προϋποθέσεις οι οποίες δεν θα προσβάλλουν την ηθική κανενός.

Σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών που συγκλονίζει την χώρα είπε ότι, «έρχονται καθημερινά στο φως νέα σοκαριστικά στοιχεία τα οποία και θα ερευνηθούν σε βάθος».

Πάντως, διευκρίνισε πως βάσει του ενστίκτου του η επιχείρηση του Μέρντοχ θα πρέπει να ενδιαφερθεί για το πώς θα διορθώσει τα λάθη της και όχι ποιος θα την εξαγοράσει». Ο Κάμερον συνέχισε λέγοντας ότι, «αν ο οποιοσδήποτε που εργαζόταν σε αυτή, υψηλόβαθμος ή μη βρεθεί να είναι ένοχος, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι στο μέλλον, μέλος μίας τόσο μεγάλης  εταιρείας ΜΜΕ».

Έρευνα αναμένεται να διεξαχθεί, τόνισε ο Κάμερον και στο κομμάτι χρηματισμού αστυνομικών. «Η Μητροπολιτική Αστυνομία μας διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες όχι μόνο θα αρχίσουν μα και θα καταλήξουν σε όσο βαθειά νερά κι αν χρειαστεί ώσπου να λάμψει η αλήθεια», υπογράμμισε ο αρχηγός της κυβέρνησης ο οποίος βάλλεται πανταχόθεν για την ουδέτερη στάση που κρατούσε μέχρι και την ώρα της ομιλίας του στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Επίσης, σύμφωνα με τις δηλώσεις Κάμερον, από εδώ και στο εξής όλοι οι υπουργοί του θα είναι υποχρεωμένη να διατηρούν ημερολόγιο των συναντήσεών τους με εκπροσώπους του τύπου και ξεκαθάρισε πως επιδίωξή του είναι να μην ξαναδεί τέτοιο σκάνδαλο η Βρετανία.

Πηγές: The Telegraph, The Guardian
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr