Νέες αποκαλύψεις για τον ιδρυτή της News Corp

Νέες αποκαλύψεις για τον ιδρυτή της News Corp

Ο Μέρντοχ και ο 38χρονος γιος του Τζέιμς θα εμφανιστούν σήμερα ενώπιον της επιτροπής αρμόδιας για τα μέσα ενημέρωσης της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία...

Νέες αποκαλύψεις για τον ιδρυτή της News Corp
Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της News Corp, σκέφτεται εδώ και ένα χρόνο να παραδώσει τα ηνία των επιχειρήσεών του, όπως γράφει σήμερα η Wall Street Journal.

"Πριν ακόμα ξεσπάσει το σκάνδαλο, ο γερο Μέρντοχ εξέταζε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από γενικός διευθυντής υπέρ του Τσέις Κάρεϊ, αντιπροέδρου του ομίλου", επισημαίνει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Κλείσιμο
Ο Μέρντοκ είναι 80 χρόνων και σύμφωνα με αυτό το σενάριο θα παραμείνει πρόεδρος.

"Μια τέτοια αλλαγή που εξετάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο στην ουσία θα έχει ελάχιστη σημασία στην καθημερινή διαχείριση του ομίλου, αλλά τεράστια συμβολική σημασία", εκτιμά η εφημερίδα.

Ο Μέρντοχ και ο 38χρονος γιος του Τζέιμς θα εμφανιστούν σήμερα ενώπιον της επιτροπής αρμόδιας για τα μέσα ενημέρωσης της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία, μαζί με την 43χρονη Ρεμπέκα Μπρουκς, προστατευόμενη του Μέρντοκ και "βασίλισσα των ταμπλόιντς" για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στο οποίο εμπλεκόταν η εφημερίδα News of the World.

Για την Wall Street Journal, "ακόμα και αν ο Μέρντοκ αποφασίσει να αποχωρήσει από τη θέση του δεν θα το κάνει τώρα, αλλά θα πρέπει να περιμένει αρκετούς μήνες" ώστε να κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε το σκάνδαλο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης