Βρετανία: Παρουσιαστής του BBC συγκινεί για τη γενναία μάχη που δίνει με τον καρκίνο - «Είμαι ακόμα εδώ»

Βρετανία: Παρουσιαστής του BBC συγκινεί για τη γενναία μάχη που δίνει με τον καρκίνο - «Είμαι ακόμα εδώ»

Ο Τζόνι Ίργουιν γιόρτασε πρόωρα τα 50ά του γενέθλια διοργανώνοντας ένα πάρτι με 170 καλεσμένους - «Βράχος» στο πλευρό του η σύζυγός του

Jonnie_Irwin
Ο βαριά άρρωστος τηλεοπτικός παρουσιαστής του BBC Τζόνι Ίργουιν διηγήθηκε πώς προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο πρόσφατα με τον τετράχρονο γιο του – αλλά δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε.

Ο Ίργουιν, ο οποίος γιόρτασε πρόωρα τα 50α γενέθλιά του, λέει ότι πάντα ένιωθε «αθλητικός τύπος», αλλά τώρα απογοητεύεται όλο και περισσότερο από το πόσο αδύναμος νιώθει.

Ο παρουσιαστής, πατέρας τριών μικρών παιδιών, λέει: «Προσπάθησα να παίξω ποδόσφαιρο με τον Ρεξ τις προάλλες και ήμουν στο τέρμα και δεν μπορούσα να πλησιάσω την μπάλα. Ήταν τόσο απογοητευτικό. Είμαι πολύ αθλητικός και ξαφνικά... ήταν σαν να ήταν η πρώτη φορά που επιχειρούσα να παίξω ποδόσφαιρο. Ένιωσα σαν παππούς. Και αυτό με λύγισε λίγο. Πάντα σκεφτόμουν, "είμαι ένας μεγαλύτερος μπαμπάς, αλλά θα ηγούμαι από μπροστά", αλλά τώρα είμαι πίσω».

Κλείσιμο

Τα 50α γενέθλιά του Ίργουιν είναι τον Νοέμβριο, αλλά αποφάσισε να τα γιορτάσει νωρίς με ένα τεράστιο πάρτι με 170 φίλους και συγγενείς.

Ο Τζόνι δήλωσε στη Sun: «Ήταν μια υπέροχη βραδιά. Επέλεξα μια playlist με μερικές σπουδαίες μελωδίες από τη δεκαετία του '90 και του 2000 και ο κόσμος ήρθε από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Δεν ήξερα το μέγεθος της πίστης και της γενναιοδωρίας που θα έδειχναν οι φίλοι μου. Έμεινα άναυδος και μαγεμένος από την υποστήριξή τους, καθώς και από την υποστήριξη των οικογενειών μας, οι οποίες ήταν εκπληκτικές. Ήθελα απλώς να κάνω κάτι για να γιορτάσω τα γενέθλιά μου και δεν είχα ιδέα πόσοι άνθρωποι θα εμφανίζονταν πραγματικά. Ήταν απίστευτο».

Η μάχη με τον καρκίνο
Τον Αύγουστο του 2020, οι γιατροί έδιναν στον Τζόνι έξι μήνες ζωής, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλό του.

Ωστόσο, είναι αποφασισμένος να παλέψει με όλο του το είναι για να μείνει όσο περισσότερο μπορεί με τη σύζυγό του Τζες, 40 ετών, τον Ρεξ και τα δίδυμα Ράφα και Κόρνακ, δύο ετών.

Καθώς τα αγόρια του σκαρφαλώνουν πάνω του ο Τζόνι λέει: «Είμαι αδύναμος τώρα, εύθραυστος και η μνήμη μου είναι τρομερή... αλλά είμαι ακόμα εδώ».

Η Τζες θυμάται τη στιγμή που γύρισε σπίτι και της είπε για τη διάγνωση: «Δεν μπορούσε να σταματήσει να ζητάει συγγνώμη. Έλεγε συνεχώς "συγγνώμη" ξανά και ξανά και εγώ του έλεγα ότι δεν έφταιγε αυτός».

Το συμβόλαιο του Τζόνι δεν ανανεώθηκε για το A Place in the Sun, αλλά συνέχισε να εργάζεται για τις περιοδείες του, καθώς και για το Escape to the Country. Ηχογραφεί επίσης τμήματα για το BBC Morning Live και επιβλέπει την ανακαίνιση του οικογενειακού σπιτιού.

Κάθε φορά που φεύγει, η Τζες γράφει «μια μικρή κάρτα και του λέει πόσο περήφανη είμαι γι' αυτόν». Ξέρει ότι ο Τζόνι εργάζεται για να προσφέρει στην οικογένειά του, αλλά λέει: «Συνεχίζω να του λέω, 'Κάνε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο, αν θέλεις να κάνεις κάτι, απλά κάνε το. Θέλω απλώς να είμαι σε θέση να φέρω πίσω στη ζωή του κάθε ίχνος διασκέδασης και απόλαυσης, πράγμα που είναι πραγματικά δύσκολο να γίνει».

Τα αγόρια του ζευγαριού είναι ένας αντιπερισπασμός για την Τζες, η οποία λέει ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει όλο αυτό που συμβαίνει.

«Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ για να είμαι ειλικρινής και ξέρω ότι ο Τζόνι κάνει ό,τι μπορεί με τη διατροφή, την ξεκούραση, τα συμπληρώματα, την έρευνα, την αναζήτηση θεραπείας. Ο Τζόνι είναι εν μέρει ακόμα εδώ λόγω της δύναμης και της θέλησης που έχει. Είναι πεισματάρης, αποφασισμένος και μαχητής. Νομίζω ότι είμαι ακόμα σε άρνηση για πολλά από αυτά».

Ο Τζόνι τρέφει δέος για τον τρόπο με τον οποίο η σύζυγός του αντιμετωπίζει τον καρκίνο του.

Ο θυμός της Τζες
Αλλά η Τζες λέει ότι ο θυμός της για την ασθένεια που διέλυσε το μέλλον τους κρατά τον πόνο της μακριά. Η ίδια εξηγεί: «Η Τζέσι δεν είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: "Είμαι θυμωμένη που συμβαίνει αυτό είναι ίσως είναι ένας μηχανισμός άμυνας που έχω θέσει σε λειτουργία. Αν σκεφτώ ποτέ την πραγματικότητα, μου ραγίζει εντελώς η καρδιά, για τα αγόρια και για τον Τζόνι. Είναι απλά πολύ άδικο και είμαι θυμωμένη για το πόσο πολύ μας έχει καταστρέψει τα τελευταία δύο χρόνια, πόσο πολύ μας έχει στερήσει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τη νέα μας οικογένεια».



Το ζευγάρι γνωρίστηκε τον Ιούνιο του 2015 σε ένα πάρτι - και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο, η Τζες έχει παραιτηθεί από τη δουλειά της ως βοηθός λογιστή ώστε να ταξιδέψουν στον κόσμο.

Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2016 και ο Ρεξ γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα την ημέρα των Χριστουγέννων. Τα δίδυμα ακολούθησαν τον Ιούνιο του 2020. Ο Τζόνι λέει: «Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πόσο τυχεροί ήμασταν, είχαμε την ονειρεμένη ζωή».

Όμως όλα αυτά χάθηκαν με σκληρό τρόπο λίγο αργότερα, όταν του δόθηκε η διάγνωση ότι ο καρκίνος ήταν σε τελικό στάδιο.

Το ζευγάρι κράτησε την είδηση κρυφή μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η εμφάνιση του Τζόνιάρχισε να αλλάζει.

Η Τζες λέει: «Ο κόσμος δεν γνώριζε για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που βοήθησε στο να μην γίνει η συζήτηση. Οι φίλοι μας γνώριζαν, αλλά όχι τη σοβαρότητα της κατάστασης και ο Τζόνι φαινόταν καλά, οπότε δεν ήταν ποτέ ένα θέμα που συζητούσαμε. Τα προβλήματα στο σώμα του ήρθαν πιο πρόσφατα. Τώρα είναι το μόνο πράγμα που συζητάμε στο σπίτι».

Το ζευγάρι εξακολουθεί να είναι πολύ ερωτευμένο, αλλά ο Τζόνι έχει δώσει στην Τζες την συγκατάθεσή του να γνωρίσει κάποιον άλλον αλλά εκείνη δεν θέλει ούτε να το ακούει.



Έχοντας ένα κόμπο στον λαιμό, λέει: «Μπορώ να σκεφτώ την υποστήριξη που θα χρειαστώ και τέτοια πράγματα, αλλά όταν πρόκειται για μένα, η ζωή μου είναι τα αγόρια. Αυτό είναι αρκετό για μένα. Εκεί σταματούν οι σκέψεις μου. Με τρομάζει το γεγονός ότι ξαφνικά θα είμαι σε ένα σπίτι μόνη μου, η μόνη ενήλικη με τρία μικρά αγόρια. Η προοπτική να είμαι μόνη μητέρα και χήρα είναι τρομερή στη σκέψη. Ποτέ δεν επέλεξα να το κάνω αυτό μόνη μου. Διάλεξα τον Τζόνι επειδή ήξερα ότι θα ήταν ένας καταπληκτικός μπαμπάς και σύντροφος ζωής. Έτσι, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είμαι απλά στεναχωρημένη που δεν θα το έχουμε αυτό, για το καλό και των δύο μας. Νομίζω ότι η διαχείριση της θλίψης γύρω από τα αγόρια θα είναι κάτι που... μάλλον θα χρειαστώ κάποιου είδους βοήθεια σε αυτό».

Παράλληλα με τα παραδοσιακά αντικαρκινικά φάρμακα, ο Τζόνι έχει στραφεί σε εναλλακτικές θεραπείες σε μια προσπάθεια να παρατείνει τη ζωή του, συμπεριλαμβανομένων εγχύσεων βιταμίνης C, ενός κοκτέιλ καθημερινών βιταμινών, αυστηρής δίαιτας και θεραπείας σε θάλαμο οξυγόνου.



Πιστεύει ότι οι γιατροί του NHS θα πρέπει να εκπαιδευτούν σε τέτοιες θεραπείες, λέγοντας ότι έτσι θα εξοικονομηθούν δισεκατομμύρια λίρες.

Ο Τζόνι λέει: «Πιστεύω πραγματικά ότι δεν θα ήμουν ακόμα εδώ αν δεν είχα δοκιμάσει όλα αυτά τα πράγματα».

Το ζευγάρι δεν έχει πει στα αγόρια του τι τους περιμένει, αλλά ο Τζόνι σκοπεύει να φτιάξει βίντεο για να δημιουργήσει στα παιδιά του αναμνήσεις όταν εκείνος θα έχει φύγει από τη ζωή.

Ειδήσεις σήμερα:

Μίμης Παπαϊωάννου: Στη Νέα Φιλαδέλφεια η κηδεία σήμερα - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του


Πέδρο Πασκάλ: Έκανε σαν τρελός για τη Ριάνα στα Όσκαρ και το Twitter... το παρατήρησε


Ασπρόπυργος: «Έπεφταν πολλές σφαίρες, με έσωσε το γιλέκο» - Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ περιγράφει τη στιγμή του τραυματισμού του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης