Τουρκία - Ρωσία: Στην Άγκυρα ο Λαβρόφ, συναντήθηκε με τον Τσαβούσογλου

Η κατάσταση στην Ουκρανία και η συμφωνία για τα σιτηρά, βρέθηκαν στην ατζέντα

Με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ - βρίσκεται από χθες στην Τουρκία - συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι συζητήσεις τους κινήθηκαν γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία, τις επιχειρήσεις στη Συρία και τη συμφωνία για τη μεταφορά των σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια. «Επαναλάβαμε ότι αναμένουμε το τέλος του πολέμου μέσω της διαδικασίας διαπραγμάτευσης στη βάση του διεθνούς δικαίου. Όπως πάντα, εκφράσαμε την ετοιμότητα της Άγκυρας να καταβάλει όλες τις διαθέσιμες προσπάθειες για διευθέτηση», είπε ο Τσαβούσογλου για την Ουκρανία.

Ο  Τσαβούσογλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ρώσο ομόλογό του για τη βοήθεια που παρείχε η Ρωσία στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς




Ο Λαβρόφ μίλησε με τον Τσαβούσογλου και για τη δημιουργία κομβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, ενώ τη συζήτηση των δύο υπουργών απασχόλησε και το πυρηνκό εργοστάσιο στο Ακούγιου. 

«Σήμερα εξετάσαμε βασικά ζητήματα. Ο ρυθμός στις διμερείς μας σχέσεις πηγάζει από την ειλικρίνεια μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών. Αυτό φυσικά καθορίζει και το ρυθμό μας και τη δυναμική της δουλειάς μας. Η Κοινοβουλευτική Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Θα υπάρξουν διάφορες επαφές σε επίπεδο κυβερνήσεων. Μιλήσαμε για τα έργα που είναι η κινητήρια δύναμη στις σχέσεις μας. Συγκεκριμένα, συζητήσαμε για το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου. Στις 27 Απριλίου θα έχουμε στείλει πυρηνική ενέργεια για τα εγκαίνια του σταθμού παραγωγής ενέργειας. Πέρυσι, οι ηγέτες μας πήραν μια απόφαση για αυτό το κέντρο φυσικού αερίου και καταλάβαμε πόσο σωστή ήταν αυτή η απόφαση. Η συνεργασία μας και στον τομέα του πολιτισμού συνεχίζεται» σημείωσε ο Λαβρόφ.


ιδήσεις σήμερα:

«Στόχος καλύτεροι μισθοί και αμοιβές - Επαναστατικό εργαλείο η Αναπτυξιακή Τράπεζα», λέει ο Μητσοτάκης

Αντετοκούνμπο, Λόπεζ και… Παπανδρέου - Η δημοπρασία που «σαρώνει» για καλό σκοπό

Ισπανικά ταμπλόιντ γράφουν ότι η Κλάρα Κία απάτησε τον Πικέ με τον Γκουαρδιόλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr