Περισσότερα από 300 στελέχη φαρμακοβιομηχανιών και εταιρειών βιοτεχνολογίας, μεταξύ τους και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, υπέγραψαν ανοικτή επιστολή μέσω της οποίας ζητούν την ακύρωση της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή στο Τέξας για την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας των χαπιών μιφεπριστόνης.
Τα χάπια κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης.
Την Παρασκευή, ο συντηρητικός δικαστής Μάθιου Κασμέρικ ανέστειλε την έγκριση που είχε λάβει το χάπι για την άμβλωση εδώ και δύο δεκαετίες από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Ουσιαστικά με την απόφαση ο δικαστής απαγόρευσε την πώληση του σκευάσματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Η ετυμηγορία εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής πολέμιων των αμβλώσεων, δέκα μήνες μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έδωσε σε κάθε αμερικανική πολιτεία το δικαίωμα να απαγορεύσει τις αμβλώσεις στο έδαφός της, ανατρέποντας μια πολιτική 50 ετών.
Η απόφαση του δικαστή Κασμέρικ υπονομεύει τη δικαιοδοσία του FDA, υπογραμμίζουν οι συντάκτες της επιστολής, συμπληρώνοντας πως αγνοεί επιστημονικά δεδομένα δεκαετιών και νομικά προηγούμενα.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!