Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Νορβηγίας

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Νορβηγίας

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 92 νεκρών της διπλής επίθεσης της Παρασκευής στο Όσλο και στο νησί Οτόγια της Νορβηγίας τελείται σήμερα στον καθεδρικό ναό του Όσλο.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Νορβηγίας
Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 92 νεκρών της διπλής επίθεσης της Παρασκευής στο Όσλο και στο νησί Οτόγια της Νορβηγίας τελέστηκε την Κυριακή στον καθεδρικό ναό του Όσλο.

Η απώλεια καθενός από τα θύματα "αποτελεί μια τραγωδία", δήλωσε, φανερά συγκινημένος, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, που σημείωσε ότι γνώριζε προσωπικά πολλούς από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν και ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των 92 νεκρών.

Κλείσιμο
"Τότε θα φανεί το εύρος του κακού" σημείωσε. "Είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά είμαστε ένας περήφανος λαός" προσέθεσε και υπογράμμισε ότι η χώρα του "δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τις αξίες της".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νορβηγικής αστυνομίας, 92 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 97 τραυματίστηκαν, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοουμένων από τη διπλή επίθεση της Παρασκευής.

"Είμαστε ένας λαός σε πένθος, αλλά μέσα στη λύπη αναζητούμε την ελπίδα", δήλωσε κατά την τελετή ο επίσκοπος Όλε Κρίστιαν Κβάρμε.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη χώρα, ενώ πολλοί Νορβηγοί έχουν εναποθέσει λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων έξω από τον καθεδρικό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλοί πολίτες άναψαν επίσης κεριά στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης