Ουκρανία: «Πράσινο φως» της Γερμανίας στην Πολωνία για την αποστολή πέντε μαχητικών MiG

Ουκρανία: «Πράσινο φως» της Γερμανίας στην Πολωνία για την αποστολή πέντε μαχητικών MiG

Άμεση η έγκριση του αιτήματος των Πολωνών από το Βερολίνο - «Μπορείτε να βασίζεστε πάνω μας» λέει ο Γερμανός υπουργός Άμυνας στο Κίεβο

Oykrania_mig
Η Γερμανία ενέκρινε το αίτημα της Πολωνίας για εξαγωγή πέντε παλαιών μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 για την ενίσχυση της αεροπορικής ισχύος της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε την Πέμπτη το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους είπε ότι το αίτημα των Πολωνών έφτασε την Πέμπτη και ότι η έγκριση του Βερολίνου την ίδια ημέρα έδειξε ότι η Γερμανία μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος σύμμαχος, στον οποιό μπορεί να βασίζεται η Ουκρανία.

Η Γερμανία «κληρονόμησε» 24 αεροσκάφη MiG-29 από την Ανατολική Γερμανία, κατά την επανένωση το 1990. Εκείνη την εποχή, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θεωρούνταν από τα πιο προηγμένα μαχητικά στον κόσμο.

Το 2004, το Βερολίνο παρέδωσε 22 από τα αεροσκάφη αυτά στην Πολωνία. Από τα άλλα δύο τζετ, το ένα καταστράφηκε σε σύγκρουση και το άλλο εκτίθεται σε μουσείο.

Κλείσιμο
Η Πολωνία χρειαζόταν τη συγκατάθεση του Βερολίνου για να στείλει τα εναπομείναντα αεροσκάφη της σε τρίτη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βαρσοβία την περασμένη εβδομάδα ότι η Πολωνία θα βοηθήσει στο σχηματισμό ενός συνασπισμού δυτικών δυνάμεων για την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών στο Κίεβο.

Η Ουκρανία, η οποία ελπίζει να ξεκινήσει μια αντεπίθεση τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες κατά της Ρωσίας, θέλει να εξασφαλίσει μαχητικά αεροσκάφη για να αμυνθεί από αεροπορικές επιδρομές.


Ειδήσεις σήμερα:

Η κυβέρνηση ξεκόβει «παζάρια» για τη ρύθμιση Κασιδιάρη και περνά στην αντεπίθεση


Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα κάνουν Ανάσταση και Πάσχα με ομπρέλες


Τα «όνειρα» της Καϊλή μετά την αποφυλάκιση - Γιατί θα μείνει ξεχωριστά από τον Τζιόρτζι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης