Εκλογές στην Τουρκία: Προετοιμασίες για ομιλία Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κυβερνών AKP σπεύδει να μιλήσει για νίκη Ερντογάν

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Άγκυρα προκειμένου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μπορέσει να βγεί μέσα στην επόμενη ώρα στο μπαλκόνι του κτιρίου του κόμματος Δικαιοσύνης κι Ανάπτυξης, προκειμένου να δώσει ομιλία.

Με την καταμέτρηση να προχωρά και τα ποσοστά του Ταγίπ Ερντογάν να συρρικνώνονται όσο περνά η ώρα, οι εμπρηστικές δηλώσεις από το κυβερνών AKP έχουν ξεκινήσει.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε νωρίτερα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για «απόπειρα δολοφονίας της εθνικής βούλησης», αφοτου το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έκανε λόγο για νοθεία, ενώ κατηγόρησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων.

«Πριν ακόμη οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, ξαφνικά, ο εκπρόσωπος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης και οι δήμαρχοι εμφανίζονται στην τηλεόραση. Ως συνήθως, άρχισαν να λένε ότι το πρακτορείο Anadolu παραποιεί τα δεδομένα», δήλωσε ο Τσελίκ.

«Ο Ερντογάν είναι μπροστά κι όλοι πρέπει να το σεβαστούν» πρόσθεσε.

Μάχη στήθος με στήθος Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Στα χέρια των «Κεμαλιστών», δηλαδή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος φαίνεται να περνούν οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, δηλαδή η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, καθώς τόσο στις προεδρικές κάλπες, όσο και στις κάλπες για την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, η μάχη είναι αμφίρροπη.

Συγκεκριμένα, στην Άγκυρα με ποσοστό ενσωμάτωσης 52,57%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 48,66% έναντι ποσοστού 44,33% του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ενώ ο τελευταίος πέρασε μπροστά σε ποσοστά στην Κωνσταντινούπολη, με ποσοστό 47,90% έναντι 47,18% του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η οριακή μάχη στην προεδρική κούρσα οφείλεται στο ρόλο των δύο δημάρχων των μεγάλων πόλεων, καθώς τόσο ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, όσο και ο Δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, έχουν σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Αναφορικά με την ψηφοφορία για την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, το Κόμμα Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης του Ερντογάν συγκεντρώνει στην Άγκυρα 29,77% πίσω από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, που προηγείται με ποσοστό 35,25%, ενώ για τη Βουλή το κόμμα του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου συγκεντρώνει 27,83% έναντι 39,06% του ποσοστού του κόμματος Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδήσεις σήμερα 

Live οι εκλογές στην Τουρκία - Στις 20:00 θα έχει ενσωματωθεί το 50% των ψήφων

Κίνηση τώρα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αττική Οδό - Σύγκρουση ΙΧ με μηχανή

Αυτές είναι οι 17 καλύτερες παραλίες στα Δωδεκάνησα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr