Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν θα μπει η Γερμανία στη «συμμαχία των μαχητικών» που επιδιώκει το Κίεβο

Ειδικευόμαστε στα άρματα μάχης, στην αεράμυνα, θα επικεντρωθούμε στην προμήθεια πυρομαχικών, λέει το Βερολίνο

Η Γερμανία «δεν μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο» στην «συμμαχία των μαχητικών αεροσκαφών» που προωθεί το Κίεβο, διευκρίνισε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας, στο Βερολίνο.

«Αυτά είναι ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να κριθούν στο Βερολίνο. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ούτε τις δυνατότητες ούτε την αρμοδιότητα», τόνισε ο Πιστόριους και πρόσθεσε ότι η Γερμανία ειδικεύεται στα άρματα μάχης και στην αεράμυνα, ενώ θα επικεντρωθεί επίσης στην προμήθεια πυρομαχικών.

Από την πλευρά του ο Γουάλας δήλωσε ότι η Βρετανία δεν θα προσφέρει μαχητικά αεροσκάφη, αλλά θα βοηθήσει στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ήδη την αδυναμία της Γερμανίας να συνεισφέρει στην «συμμαχία μαχητικών αεροσκαφών», στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στο Ρέικιαβικ.

«Έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό που κάνουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Σολτς και αναφέρθηκε -και αυτός- στα άρματα μάχης, τα πυρομαχικά και τα συστήματα αεράμυνας που προσφέρει ήδη η Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Τσίμας στον Δανίκα: O Mητσοτάκης θα ξαναβγεί γιατί είναι ο νόμος της δεύτερης ευκαιρίας...

Θεσσαλονίκη: «Κερνούσε δηλητήριο τη γυναίκα του» - Ενοχή του λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία ζήτησε ο εισαγγελέας

Ιταλία: Σκηνικό αποκάλυψης από τις πλημμύρες - Βίντεο από τις πόλεις βυθισμένες στο νερό

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr