Κλείνει το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο
31.07.2011
19:45
Το τελευταίο του πιάτο σερβίρει το πιο διάσημο ισπανικό εστιατόριο El Bulli, που ανήκει στον πολυβραβευμένο σεφ, Στεφάν Αντριά, και αυτό γιατί όπως ο ίδιος αποκαλύπτει επιθυμεί να «ξεναγηθεί» σε νέα γαστριμαργικά μονοπάτια.
Το τελευταίο του πιάτο σερβίρει το πιο διάσημο ισπανικό εστιατόριο El Bulli, που ανήκει στον πολυβραβευμένο σεφ, Στεφάν Αντριά, και αυτό γιατί όπως ο ίδιος αποκαλύπτει επιθυμεί να «ξεναγηθεί» σε νέα γαστριμαργικά μονοπάτια.
Το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει ψηφιστεί επανειλημμένως ως το «καλύτερο στον κόσμο» και αποφασίζει μετά από 27 επιτυχημένα χρόνια να κλείσει τις πόρτες του με ένα πριβέ δείπνο για τα άτομα του προσωπικού του και τις οικογένειες τους.Το ρεστοράν που βρίσκεται στην Costa Brava κατέχει το ρεκόρ πρώτης θέσης στην παγκοσμίου φήμης λίστα με τα καλυτερα 50 εστιατόρια ανά τον κόσμο έχοντας στο παλμαρέ του συνολικά 5 πρωτιές.
Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος, το γνωστό εστιατόριο που ειδικεύεται στην μοριακη γαστρονομία, τέθηκε σε λειτουργία μόνο για 6 μήνες και παρά την φήμη του δεν κατάφερε να κάνει το παραμικρό κέρδος. «Δεν είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο γιατί απλά αυτό δεν υπάρχει… αλλά αποτελεί σήμερα το μέρος με την μεγαλύτερη επιρροή σε σχέση με την κουζίνα παγκοσμίως και ειδικά όσον αφορά τον τομέα της δημιουργικότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντριά.
Το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει ψηφιστεί επανειλημμένως ως το «καλύτερο στον κόσμο» και αποφασίζει μετά από 27 επιτυχημένα χρόνια να κλείσει τις πόρτες του με ένα πριβέ δείπνο για τα άτομα του προσωπικού του και τις οικογένειες τους.Το ρεστοράν που βρίσκεται στην Costa Brava κατέχει το ρεκόρ πρώτης θέσης στην παγκοσμίου φήμης λίστα με τα καλυτερα 50 εστιατόρια ανά τον κόσμο έχοντας στο παλμαρέ του συνολικά 5 πρωτιές.
Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος, το γνωστό εστιατόριο που ειδικεύεται στην μοριακη γαστρονομία, τέθηκε σε λειτουργία μόνο για 6 μήνες και παρά την φήμη του δεν κατάφερε να κάνει το παραμικρό κέρδος. «Δεν είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο γιατί απλά αυτό δεν υπάρχει… αλλά αποτελεί σήμερα το μέρος με την μεγαλύτερη επιρροή σε σχέση με την κουζίνα παγκοσμίως και ειδικά όσον αφορά τον τομέα της δημιουργικότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντριά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr