Θρίλερ στο Νότιγχαμ: Ερευνώνται τα κίνητρα του 31χρονου δράστη - Δεν έχει αποκλειστεί η τρομοκρατική ενέργεια

Θρίλερ στο Νότιγχαμ: Ερευνώνται τα κίνητρα του 31χρονου δράστη - Δεν έχει αποκλειστεί η τρομοκρατική ενέργεια

Τα τρία περιστατικά που σχετίζονται μεταξύ τους - Γιατί οι επίθεσεις με αυτοκίνητο και μαχαίρι μπορεί να έχουν σχέση με την τρομοκρατία

b-1024x672
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες στη Βρετανία για τα κίνητρα του 31χρονου που συνελήφθη για τον φόνο τριών ανθρώπων στο Νότιγχαμ. Στην πόλη 200 χλμ, περίπου, βόρεια του Λονδίνου, όπου εκτυλίχθηκε το θρίλερ,  η αστυνομία ανέφερε ότι κλήθηκε στις 04:00, καθώς δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από επίθεση με μαχαίρι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε άλλο περιστατικό κοντά στο πρώτο, όπου ένα φορτηγό μετά τις 5 τα ξημερώματα παρέσυρε τρία άτομα τα οποία νοσηλεύονται για τα τραύματα τους.

Police cordon off scene of 'major incident' in Nottingham


Κλείσιμο
Σε τρίτο περιστατικό ένας άνδρας βρέθηκε επίσης νεκρός.

Σε βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν φαίνεται ένα λευκό φορτηγάκι που οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη.

Το τριπλό περιστατικό  ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες καθώς ο τρόπος των επιθέσεων με το αυτοκίνητο και το μαχαίρι συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες στη Βρετανία που άφησαν πίσω δεκάδες θύματα. 

Nottingham incident: Three dead and three others injured by van attack


Η αστυνομία του Νότιγχαμσιρ ανακοίνωσε ότι τα τρία περιστατικά συνδέονται και συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες χωρίς να είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και εάν ο 31χρονος κρατούμενος είναι ο μόνος δράστης. Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτι όπου έγινε το πρώτο περιστατικό.


Οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί καθώς μεγάλο μέρος της πόλης παραμένει αποκλεισμένο από την αστυνομία με δεκάδες περιπολικά, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα να βρίσκονται στο σημείο, μαζί με αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, χαρακτήρισε το περιστατικό «φρικτό και τραγικό», ενώ ανέφερε ότι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, όπως και η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν.


«Έβαζε τα μαλλιά στο στόμα σε στιγμές αμηχανίας» - Πώς η παιδοχειρουργός αντιλήφθηκε το σύνδρομο Ραπουνζέλ στη 14χρονη

Μητσοτάκης από Σαλαμίνα: Θα στηρίξουμε την οικογένεια, θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις

Θετικά στον στρεπτόκοκκο έξι παιδιά από το περιβάλλον του 7χρονου από τη Νάουσα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης