«Σκεφτόμουν πως δεν θα ξαναδώ τη γυναίκα μου» λέει δημοσιογράφος που είχε παγιδευτεί με βαθυσκάφος στον Τιτανικό το 2000

«Σκεφτόμουν πως δεν θα ξαναδώ τη γυναίκα μου» λέει δημοσιογράφος που είχε παγιδευτεί με βαθυσκάφος στον Τιτανικό το 2000

Ξέρω πως το έχουν για τουριστικό προορισμό με προβληματίζει είναι πολύ σοβαρό θέμα πρέπει να το πάρουμε σοβαρά και όχι να κάνουμε αστεία δεν είναι η Disneyland, τόνισε ο Μάικλ Γκίλεν ξ

titanikos
Την εμπειρία του από το ταξίδι στον βυθό του Ατλαντικού με βαθυσκάφος κατά την οποία κινδύνεψε να παγιδευτεί στο ναυάγιο του Τιτανικού περιγράφει ο επιστημονικός συντάκτης Μάικλ Γκίλεν, καθώς είναι σε εξέλιξη το «θρίλερ» με το βαθυσκάφος Titan.

Ο Γκίλεν είχε κάνει το ταξίδι το 2000 και πίστεψε ότι θα πέθαινε όταν το βαθυσκάφος στο οποίο επέβαινε παγιδεύτηκε στην προπέλα του Τιτανικού.

«Ήμουν ανταποκριτής και είχα την ευκαιρία να είμαι ο πρώτος που θα πάει εκεί κάτω δεν μπορούσα να απορρίψω την πρόσκληση αν και είχα φόβο για το νερό και ακόμα έχω σκέφτηκα πως αυτή είναι η δουλειά μου» περιέγραψε ο ίδιος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctj7l9cu0115)
Κλείσιμο


«Να θυμάστε πως αυτό δεν είναι ένα απλό ναυάγιο αλλά ένα ιερό μέρος που άνθρωποι έχασαν την ζωή τους» πρόσθεσε.

Και ξαφνικά χτύπησε η ατυχία που λίγο έλειψε να φέρει την τραγωδία. Το βαθυσκάφος βρήκε στην προπέλα του Τιτανικού.

«Μεγάλα κομμάτια του Τιτανικού άρχισαν να πέφτουν πάνω μας και ξέραμε πως είχαμε μπλέξει» τόνισε.

«Αυτό συμβαίνει όταν είσαι τόσα βαθιά, 2,5 μίλια βαθιά όλος ο αέρας συμπιέζεται και αυτό είναι το αποτέλεσμα οπότε καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα δεν είναι αστείο ξέρω πως το έχουν για τουριστικό προορισμό με προβληματίζει είναι πολύ σοβαρό θέμα πρέπει να το πάρουμε σοβαρά και όχι να κάνουμε αστεία δεν είναι η Disneyland».

«Φύγαμε από το Χάλιφαξ στον Καναδά το 2000 και πήγαμε στο σημείο όπου βρισκόταν ο Τιτανικός. Η κατάδυση πήγε καλά όταν όμως προσεγγίσαμε κάναμε μία προσευχή για όσους έχασαν τη ζωή τους εκεί. Τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Αντιλήφθηκα πως είχαμε παρασυρθεί από μένα ισχυρό ρεύμα το οποίο μας έριχνε πάνω στην προπέλα. Στην αρχή ήμουν ξαφνιασμένος, ήταν απρόσμενη η σύγκρουση. Στη συνέχεια, αντιληφθήκαμε πως βρισκόμαστε σε κίνδυνο και το επιστημονικό μου μυαλό άρχισε να σκέφτεται πώς θα μπορούσαμε να βγούμε. Δεν μπορούσαμε όμως, να κάνουμε τίποτα καθώς βρισκόμασταν στη μέση του Ατλαντικού», είπε o Γκίλεν μιλώντας στο Mega.

«Ήμουν νιόπαντρος και σκεφτόμουν πως δεν θα ξαναδώ τη γυναίκα μου. Μετά από λίγο, αισθάνθηκα ήρεμος και μετά από μία ώρα αισθάνθηκα πως το υποβρύχιο πιο ήρεμο. Ρώτησα τον χειριστή και μου είπε "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα", είχε καταφέρει να μας απεγκλωβίσει από την προπέλα. Ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου, πιο ευτυχισμένη και από τον γάμο μου. Ήταν διαφορετική αποστολή γιατί το υποβρύχιο που ήμουν εγώ ήταν επιστημονικό, δεν ήταν για τουριστικούς λόγους και ξέρω ακριβώς πώς ένιωσαν αυτοί οι άνθρωποι».

Ειδήσεις σήμερα:

Χιλή: Πέθανε o πρώην οδηγός του Πάμπλο Νερούδα - Είχε καταγγείλει πως ο νομπελίστας λογοτέχνης δολοφονήθηκε


Ώρα μηδέν για το Titan: Έχει τελειώσει βάσει των προβλέψεων το οξυγόνο - Καταδύθηκαν δύο βαθυσκάφη


----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης