Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού στην Ισπανία – Άγγιξε τους 44 βαθμούς το θερμόμετρο

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού στην Ισπανία – Άγγιξε τους 44 βαθμούς το θερμόμετρο

Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται όλο και πιο συχνά καύσωνες τον Ιούνιο

spain_weather
Αντιμέτωποι με τον πρώτο επικίνδυνο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού είναι οι κάτοικοι της νότιας Ισπανίας, καθώς στη Σεβίλλη και τη Κόρδοβα το θερμόμετρο έφθασε σήμερα Δευτέρα στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Τα τελευταία χρόνια οι καύσωνες έχουν γίνει συχνότεροι τον Ιούνιο, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη που οι επιστήμονες αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στον ανθρώπινο παράγοντα. Ο εκπρόσωπος της ισπανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας AEMET εξήγησε πως από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί έξι καύσωνες στη διάρκεια του Ιουνίου, έναντι μόλις πέντε για τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα 35 χρόνια.



Κλείσιμο
Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι την Τετάρτη και να επηρεάσουν, πέρα από την Ανδαλουσία, τη Μαδρίτη, την Εξτρεμαδούρα και την Καστίλλη-Λα Μάντσα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν το πιο ξηρό από το 1961 (όταν άρχισαν να καταγράφονται σχετικά στοιχεία), σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία. Ακολούθησε στα τέλη Απριλίου ένα κύμα ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38,8 βαθμούς Κελσίου, θυμίζοντας καύσωνα στην καρδιά του καλοκαιριού.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - Δείτε όλα τα ονόματα

Εκλογές 2023: Έληξε το θρίλερ σε Α' Αθήνας, Β' Πειραιά, ανατροπή στην Δυτική Αττική - Ποιοι μένουν εκτός Βουλής και ποιοι μπαίνουν

Χαλκιδική: Η λαβή Χάιμλιχ της 16χρονης έσωσε το παιδί που πνιγόταν από αγγούρι - «Όλοι μπορούν να το κάνουν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης