«Bιτρίνα» του BBC ο παρουσιαστής Χιου Έντουαρντς που εμπλέκεται στο σεξουαλικό σκάνδαλο

Από τους πλέον ακριβοπληρωμένους του βρετανικού δικτύου όπου εργάζεται εδώ και δεκαετίες

Πρόσωπο εξαιρετικά οικείο στους Βρετανούς εδώ και δεκαετίες είναι ο Χιου Έντουαρντς που, όπως αποκάλυψε η σύζυγός του, είναι ο παρουσιαστής που εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο.

Δύο πρόσωπα, ένα από τα οποία περίπου 17 ετών και το άλλο 20-25 ετών, κατήγγειλαν ότι ο Έντουαρντς τους ζήτησε άσεμνες φωτογραφίες, δίνοντας στο ένα 35.000 λίρες, ενώ φέρεται να εκβίασε το ένα.

Ο παρουσιαστής τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα από το δίκτυο και, ενώ οργίαζαν οι φήμες για το ποιος μπορεί να είναι, η οικογένειά του αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά. Όπως υποστηρίζει, ο παρουσιαστής, που έχει γνωστά προβλήματα με την κατάθλιψη, είναι σε νοσοκομείο και θα παραμείνει εκεί «για το ορατό μέλλον».

Σε κάθε περίπτωση, ο 61χρονος Χιου Έντουαρντς, ο οποίος εργάζεται για το BBC εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της τηλεόρασης στη Βρετανία.

Είναι το πρόσωπο που ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του βρετανικού δικτύου, φορώντας μαύρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα.



Έχει περιγράψει, ακόμη, σημαντικά γεγονότα και τελετές που αφορούν τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Εδώ και περίπου 20 χρόνια ο Έντουαρντς είναι ο βασικός παρουσιαστής των ειδήσεων στο δελτίο στις 10 (Ten O'Clock News) – εδώ στις 3 Ιουλίου, λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.



Στη μακριά δημοσιογραφική καριέρα του έχει συνομιλήσει μεταξύ άλλων με τον Μπαράκ Ομπάμα



Ο Έντουαρντς είναι ένας από τους πιο υψηλά αμειβόμενους παρουσιαστές του BBC με αποδοχές που φτάνουν για το 2022-2023 στις 435.000 με 440.000 λίρες (507.000 με 513.000 ευρώ), όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο.

Οι Βρετανοί έχουν, πάντως, να τον θυμούνται και σε κάποιες ευτράπελες στιγμές, όπως όταν συνελήφθη να τρώει κατά την βραδιά των τοπικών εκλογών….



...ή να «παγώνει» λόγω τεχνικού λάθος το 2017.



Ο Έντουαρντς κατάγεται από την Ουαλία και έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ όπου είναι επί τιμή καθηγητής δημοσιογραφίας.



Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Sun δημοσίευσε το πρώτο της ρεπορτάζ την Παρασκευή 7 Ιουλίου. Σε αυτό μια μητέρα ισχυρίστηκε ότι παρουσιαστής του BBC πλήρωσε 35.000 λίρες στο παιδί της (δεν διευκρινίστηκε αν είναι αγόρι ή κορίτσι) για πορνογραφικό υλικό από την ηλικία των 17 ετών και για τρία χρόνια. Την επόμενη ημέρα η Sun επανήλθε με νέο δημοσίευμα.

Την Κυριακή το BBC ανακοίνωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν υπάλληλο που δεν κατονόμασε.

Τη Δευτέρα στελέχη του BBC συναντήθηκαν με τη Μητροπολιτική Αστυνομία. Ωστόσο ο νεαρός αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του πρώτου άρθρου της Sun μέσω των δικηγόρων του.

Χθες, Τρίτη, η Sun δημοσιεύει ακόμη δύο άρθρα με νέους ισχυρισμούς και το BBC δημοσιεύει και αυτό σχετικό υλικό. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι η καταγγελία της μητέρας έγινε στις 18 Μαΐου και ότι μίλησε με παρουσιαστή μόνο επτά εβδομάδες αργότερα.

Σήμερα Τετάρτη η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν βρήκε κανένα στοιχείο εγκληματικής δραστηριότητας, αλλά πλέον η σύζυγος του παρουσιαστή αποφάσισε να αποκαλύψει ότι ο Χιου Έντουαρντς είναι το πρόσωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.





Ειδήσεις σήμερα:

Η Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Τροχαίο δυστύχημα στο Βόλο: Τρένο παρέσυρε μοτοσικλετιστή και τον διαμέλισε - Φωτογραφίες και βίντεο


Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Πού θα δούμε 40άρια σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr