ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον «δεν βλέπει λόγο» να απομακρύνει τους Αμερικανούς πολίτες από τον Νίγηρα

«Δεν βλέπουμε σημάδια άμεσων απειλών κατά των πολιτών των ΗΠΑ ή των εγκαταστάσεών μας» ανέφερε ο Λευκός Οίκος - Σε εξέλιξη η γαλλική επιχείρηση εκκένωσης

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει ενδείξεις για το ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα στον Νίγηρα και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αλλάξει την απόφαση τους σχετικά με την παρουσία τους στη συγκεκριμένη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

«Δεν βλέπουμε σημάδια άμεσων απειλών κατά των πολιτών των ΗΠΑ ή των εγκαταστάσεών μας. Και ως εκ τούτου, δεν έχουμε αλλάξει τη θέση μας σχετικά με την παρουσία μας στον Νίγηρα αυτή τη στιγμή», δήλωσε στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για τα πιθανά σχέδια της Ουάσιγκτον να απομακρύνει τους πολίτες της ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Μια στρατιωτική χούντα ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του Νίγηρα Μοαμάντ Μπαζούμ και την κυβέρνησή του την περασμένη Τετάρτη, στην έβδομη στρατιωτική κατάληψη εξουσίας που γίνεται σε διάστημα λιγότερο των τριών χρόνων στη Δυτική και Κεντρική Αφρική.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση σχετικά με το μέλλον της αμερικανικής βοήθειας προς τον Νίγηρα, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Νωρίτερα σήμερα, η Γαλλία ξεκίνησε επιχείρηση απομάκρυνσης Γάλλων και Ευρωπαίων πολιτών από την πρωτεύουσα του Νίγηρα, με το Βερολίνο να προτρέπει τους Γερμανούς πολίτες να ενσωματωθούν σε αυτή.  

Ειδήσεις σήμερα:

Θέλει να δημιουργήσει ίδρυμα για την ψυχική υγεία ο Τσιτσιπάς - Δείτε βίντεο

Πώς η Ευρώπη έγινε... καμινέτο - Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο, το «ηλιακό μάξιμουμ» και το φαινόμενο «Ελ Νίνιο»

Άνδρας στην Κατερίνη σπρώχνει με δύναμη ανήλικο και τον «πετάει» σε ράφια περιπτέρου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr