Ουγκάντα: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τη βύθιση υπερφορτωμένου πλοιαρίου σε λίμνη

Εννέα από τους συνολικά 34 επιβάτες διασώθηκαν - Το ναυάγιο οφείλεται στην κακοκαιρία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πλοιάριο ήταν υπερφορτωμένο

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ένα πλοιάριο μεταφοράς εμπορευμάτων βυθίστηκε στη λίμνη Βικτόρια, στη νότια Ουγκάντα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το ναυάγιο οφείλεται στην κακοκαιρία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πλοιάριο ήταν υπερφορτωμένο.

Εννέα από τους συνολικά 34 επιβάτες διασώθηκαν και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων, ανέφερε η αστυνομία σε μια ανάρτηση στο Twitter.

Το πλοιάριο μετέφερε, μεταξύ άλλων, σάκους με ξυλοκάρβουνα, φρέσκα προϊόντα και ψάρια. Ανατράπηκε και βυθίστηκε γύρω στις 5 τα ξημερώματα, τοπική ώρα.

Στις 25 Δεκεμβρίου 2020 τουλάχιστον 26 άνθρωποι πνίγηκαν όταν βυθίστηκε ένα επιβατικό πλοίο σε άλλη λίμνη της Ουγκάντας, τη λίμνη Αλβέρτου, πάνω στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Στην ίδια λίμνη πνίγηκαν το 2019 οκτώ μέλη μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και υποστηρικτές της.


Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες - Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα

Ποιες είναι οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών στην υγεία - Τι αποκαλύπτει έρευνα


Φρένο στον «πονοκέφαλο» της υποδηλωμένης εργασίας με πρόστιμο €10.500 βάζει ο Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr