ΗΠΑ: Θανατική καταδίκη για τον δράστη της επίθεσης σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ

ΗΠΑ: Θανατική καταδίκη για τον δράστη της επίθεσης σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ

Η απόφαση για την καταδίκη του ενόπλου σε θάνατο έπρεπε να είναι ομόφωνη, διαφορετικά, θα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή

pitsburg
Ο Ρόμπερτ Μπάουερς, ο ένοπλος που σκότωσε 11 πιστούς και τραυμάτισε άλλους έξι στη συναγωγή του Πίτσμπουργκ το 2018, καταδικάστηκε ομόφωνα σε θάνατο από ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τετάρτη.

Η απόφαση για την καταδίκη του ενόπλου σε θάνατο έπρεπε να είναι ομόφωνη. Διαφορετικά, θα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Τον Ιούνιο οι ένορκοι έκριναν τον 50χρονο Μπάουερς ένοχο για δεκάδες εγκλήματα μίσους, στη δίκη που διεξήχθη στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Πίτσμπουργκ, στη Δυτική Πενσιλβάνια. Συνολικά ο Μπάουερς καταδικάστηκε για 63 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και 11 που αφορούσαν την παρεμπόδιση ελεύθερης άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων που οδήγησε στον θάνατο των πιστών.

Πριν από δύο εβδομάδες, κατά την πρώτη φάση της επιβολής της ποινής, οι ένορκοι έκριναν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να του επιβληθεί η θανατική ποινή. Στη συνέχεια άκουσαν τα επιχειρήματα των εισαγγελέων και των συνηγόρων υπεράσπισης ενώ νωρίτερα άκουσαν τις καταθέσεις επιζώντων της επίθεσης και αποδείξεις για τον αντισημιτισμό του Μπάουερς. Μεταξύ άλλων είχε αναρτήσει πολλά σχόλια εναντίον των Εβραίων σε έναν ακροδεξιό ιστότοπο, μήνες προτού να εξαπολύσει την επίθεσή του.

Κλείσιμο
Η υπεράσπιση του Μπάουερς έδωσε έμφαση στη δύσκολη παιδική του ηλικία και σε θέματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων διαγνώσεων σχιζοφρένειας και επιληψίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Οκτωβρίου 2018 ο Μπάουερς εισέβαλε στη συναγωγή, σε μια εβραϊκή συνοικία του Πίτσμπουργκ, οπλισμένος. Φωνάζοντας «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν», άνοιξε πυρ και σκότωσε 11 ανθρώπους.

Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες - Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα

Ποιες είναι οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών στην υγεία - Τι αποκαλύπτει έρευνα


Φρένο στον «πονοκέφαλο» της υποδηλωμένης εργασίας με πρόστιμο €10.500 βάζει ο Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης