Τραμπ: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τραμπ: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή» έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στην ανάρτησή του ενώ ήταν καθ' οδόν για την Ουάσινγκτον

trump9
Αθώος δήλωσε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Οι κατηγορίες εναντίον του είναι πρώτον, η συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, δεύτερον, η συνωμοσία για την παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, τρίτον, η παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και τέλος, η συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.

Δείτε live:

LIVE | Trump to be arraigned following January 6 indictment

Κλείσιμο
Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ έφτασε λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για προσπάθεια ανατροπής του αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον με το ιδιωτικό του τζετ, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, ενώ έξω από το δικαστήριο τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα. 

Ο Τραμπ έχει επιλέξει ένα μπλε κοστούμι με τη συνηθισμένη του κόκκινη γραβάτα. Μπήκε από μια πόρτα που του επέτρεπε να αποφύγει τους διαδρόμους όπου μπορούσε να τον δει ο κόσμος. Στη συνέχεια, κάθισε με τη νομική του ομάδα. Τα χέρια του ήταν σταυρωμένα ενώ ήταν σκυμμένος πάνω από το τραπέζι, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC.

Την ώρα που η δικαστής Moxila Upadhyaya ξεκίνησε τη διαδικασία και του απηύθυνε τον λόγο, ο Τραμπ σηκώθηκε όρθιος αλλά του είπε ότι δεν χρειαζόταν και έτσι κάθισε πίσω. Αμέσως μετά τον ρώτησε την ηλικία του και αν είναι υπό την επήρεια ουσιών. Ο Τραμπ απάντησε πως δεν είχε πάρει κάποια ουσία τις τελευταίες ώρες.

Όπως μεταδίδουν BBC και Guardian, οι εισαγγελείς δεν επιδιώκουν να τεθεί υπό κράτηση ο Τραμπ πριν από τη δίκη του, υπό την προϋπόθεση να μην συζητήσει γεγονότα της υπόθεσης με οποιονδήποτε, εκτός από δικηγόρο.

Η στιγμή που ο Τραμπ φτάνει στο δικαστήριο: 



Βίντεο με κόσμο έξω από το δικαστήριο:



«Κλείστε τον μέσα!»

Κόσμος που είναι συγκεντρωμένος έξω από το δικαστήριο, κρατάει πανό και πλακάτ κατά του Ντόναλντ Τραμπ όπου γράφει: «Κλειδώστε τον μέσα!».

pano


Βίντεο με τους υποστηρικτές του Τραμπ:



«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή» 


Σύμφωνα με το BBC, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο.

Ειδικότερα, δημοσίευσε μια νέα ανάρτηση στο Truth Social, βάλλοντας κατά του Τζο Μπάιντεν και της οικογένειάς του και αποκαλώντας το δικαστήριο της Ουάσινγκτον, στο οποίο κατευθύνεται, «άδικο χώρο» με «άδικο δικαστή». «Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή» έγραψε.

Δείτε βίντεο την ώρα που αναχωρεί από το Μπέντμινστερ:

trump8
Η στιγμή που ο Τραμπ φτάνει στο αεροδρόμιο και επιβιβάζεται στο αεροπλάνο για Ουάσινγκτον




Δείτε φωτογραφίες έξω από το δικαστήριο:

dikastirio


trump1
trump3
trump2
trump

trump4

 
«Δεν με θέλουν απέναντί τους»


Για «άνευ προηγουμένου εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης» εναντίον του έκανε λόγο νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπό του, τον Truth Social, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Δημοκρατικό πρόεδρο και αντίπαλό του στις εκλογές του 2020 Τζο Μπάιντεν ότι κρύβεται πίσω από αυτή τη νέα δίωξη σε βάρος του. «Οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία έχοντας εμένα απέναντί τους, διαφορετικά δεν θα προσέφευγαν σε αυτήν την άνευ προηγουμένου εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης», έγραψε.

Ειδήσεις σήμερα:

Nordic Monitor: Πώς η Τουρκία του Ερντογάν κατασκοπεύει τη Γερμανία

Άνθρωποι ερωτεύονται ψηφιακούς «βοηθούς» - Αυτοί είναι οι τρεις τύποι συντρόφων τεχνητής νοημοσύνης

Γαλλία: Βυθίστηκε το πολυτελές γιοτ όπου η Νταϊάνα πέρασε με τον Αλ Φαγέντ τις τελευταίες της διακοπές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης