TASS: Η Ρωσία θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα Κατεχόμενα

TASS: Η Ρωσία θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα Κατεχόμενα

«Δεν έχει πολιτική χροιά» η απόφαση, λέει η ρωσική πρεσβεία, «γίνεται από ενδιαφέρον για τους 50.000 συμπατριώτες μας» για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι είναι προάγγελος για αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη Μόσχα

cyprus_katehomena
Η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο θα αρχίσει να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα Κατεχόμενα στην Κύπρο, ανέφερε την Τετάρτη το πρακτορείο TASS.

Η απόφαση της παροχής προξενικών υπηρεσιών «δεν έχει πολιτική χροιά και υπαγορεύεται από την ανησυχία για τους συμπατριώτες μας που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο Μουράτ Ζιαζίκοφ.

Να σημειωθεί ότι στο κείμενο του ρωσικού πρακτορείου δεν γίνεται αναφορά σε κατεχόμενο τμήμα αλλά σε «βόρειο».

Εν τω μεταξύ ο «υπουργός» Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουρούλογλου, επιβεβαίωσε την είδηση στο κανάλι TRT Haber.

Κλείσιμο
«Αυτό το ζήτημα υπάρχει εδώ και ένα χρόνο. Η Ρωσία θέλει να ανοίξει ένα γραφείο και να παρέχει προξενικές υπηρεσίες για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στη [λεγόμενη] “ΤΔΒΚ”. Αυτό συζητείται να είναι ως γραφείο. Αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη [λεγόμενη] “ΤΔΒΚ”».

Μιλώντας στο TASS μη κατονομαζόμενος εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας υπενθύμισε ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν εδώ και χρόνια διπλωματικές αποστολές στα Κατεχόμενα, οι οποίες επιλύουν προξενικά ζητήματα.

Περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι εκτιμάται ότι ζουν σήμερα στα Κατεχόμενα.



Ειδήσεις σήμερα:

Οχτώ γυναίκες μίλησαν για τον οργασμό τους στον Σταύρο Θεοδωράκη

Στο «μικροσκόπιο» τα κινητά των χούλιγκανς που σκότωσαν τον Μιχάλη - Ψάχνουν επικοινωνίες με εγχώριους συνεργούς τους

Η «ακτινογραφία» του κυκλώματος με τις παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά - Ο «εγκέφαλος», οι ρόλοι και η «ταρίφα» για κάθε παιδί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης