Ινδία: Τόνοι λάσπης «καταπίνουν» σπίτια και ναούς, αγωνιώδεις διασώσεις ανθρώπων κάτω από συντρίμμια - Δείτε βίντεο

Ινδία: Τόνοι λάσπης «καταπίνουν» σπίτια και ναούς, αγωνιώδεις διασώσεις ανθρώπων κάτω από συντρίμμια - Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον 72 οι νεκροί - Δρόμοι βυθίστηκαν και κτίρια παρασύρθηκαν μετά τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες λόγω του ισχυρού μουσώνα

india1
Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι αγνοούνται μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και μεταδίδει το ΑΡ.

Ο ισχυρός μουσώνας προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες με αποτέλεσμα να βυθιστούν δρόμοι και να παρασυρθούν κτίρια.

Οι διασώστες στην ορεινή πολιτεία Χιματσάλ Πραντές προσπαθούν, μέσω δύσκολων καιρικών συνθηκών, να σώσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τη λάσπη και τα συντρίμμια μετά τις βροχοπτώσεις. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας έχει θέσει την πολιτεία σε συναγερμό και αναμένει ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Floods and landslides kill dozens in northern India


Κλείσιμο
Ο Vikram Singh, χειριστής στο κέντρο λειτουργίας έκτακτης ανάγκης της πολιτείας, δήλωσε σήμερα (17/8) Πέμπτη ότι οι 72 θάνατοι σημειώθηκαν τις προηγούμενες πέντε ημέρες και ότι οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται.

Εκατοντάδες δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι και τα σχολεία στην πρωτεύουσα Σίμλα διατάχθηκαν να κλείσουν καθώς η ινδική Πολεμική Αεροπορία και οι ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών βοηθούν στην απομάκρυνση των ανθρώπων από ευάλωτες περιοχές. Ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας, Sukhvinder Singh Sukhu, δήλωσε ότι πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί χρησιμοποιώντας ελικόπτερα και μηχανοκίνητα σκάφη και είναι πλέον ασφαλείς σε καταυλισμούς ανακούφισης.

Himachal Pradesh: Death toll due to floods, landslides rises to 60; losses touch Rs 10,000 crore


Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, δείχνουν δέντρα να διαλύονται καθώς σπίτια, χτισμένα στην κορυφή των λόφων, κατέρρευσαν διαδοχικά. Στο βάθος, ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν με φρίκη.

More than 50 killed as flash floods and landslides hit Indian Himalayas


Στη Σίμλα, ένας ινδουιστικός ναός κατέρρευσε τη Δευτέρα εν μέσω φονικών κατολισθήσεων και οι αρχές φοβούνται ότι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια. 



Σπίτια σε ορισμένες συνοικίες επίσης παρασύρθηκαν μετά από μια ξαφνική, πολύ δυνατή βροχή, την Κυριακή το βράδυ, αφήνοντας τους δρόμους πλημμυρισμένους και τους ανθρώπους αποκλεισμένους.



Τον περασμένο μήνα, οι βροχές σκότωσαν πάνω από 100 ανθρώπους σε διάστημα δύο εβδομάδων σε περιοχές της βόρειας Ινδίας, συμπεριλαμβανομένου του Χιματσάλ Πραντές, το οποίο επλήγη περισσότερο.

Worst flood in India! Statue of the deity Shiva went under water in Rishikesh


Οι καταστροφές που προκαλούνται από κατολισθήσεις και πλημμύρες είναι συχνές στα βόρεια των Ιμαλαΐων της Ινδίας κατά την περίοδο των μουσώνων Ιουνίου-Σεπτεμβρίου. Οι επιστήμονες λένε ότι γίνονται πιο συχνοί καθώς αυξάνεται η υπερθέρμανση του πλανήτη.



Ωστόσο, τοπικοί ειδικοί λένε ότι η καταστροφή των τελευταίων ημερών είναι πιθανό να οφείλεται σε κακή κατασκευή σε αυτή την ευάλωτη περιοχή. «Είναι ο κακός σχεδιασμός και η διακυβέρνηση που οδήγησαν σε τόση ζημιά», είπε ο Ανάντ Σάρμα, συνταξιούχος μετεωρολόγος του Ινδικού Μετεωρολογικού Τμήματος, της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας.



«Όλα τα κτίρια που πέφτουν είναι αυτά που κατασκευάστηκαν πρόσφατα, τα κτίρια που χτίστηκαν πριν από 100 χρόνια υπέστησαν ελάχιστες έως καθόλου ζημιές», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι ο αυξανόμενος τουρισμός στην περιοχή είναι ένας άλλος παράγοντας.



«Χτίζουν οπουδήποτε θέλουν και όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, αναπόφευκτα ακολουθούν τέτοιες καταστροφές», είπε ο Sharma.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η υποπαραλλαγή Eris μέσα από πέντε ερωτήματα - Πότε θα έρθει το νέο εμβόλιο

Θεσσαλονίκη: «Δεν κατάλαβα τίποτα», λέει ο οδηγός του φορτηγού από το φρικτό δυστύχημα

Αργεντινή: Λεωφορείο πήρε φωτιά στη μέση του δρόμου - Έτρεχαν να σωθούν οι επιβάτες, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης