Φλόριντα: Δύο νεκροί, πλημμύρες και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω του τυφώνα Ιντάλια

Φλόριντα: Δύο νεκροί, πλημμύρες και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω του τυφώνα Ιντάλια

Είναι ακόμα πολύ επικίνδυνος με ανέμους που φτάνουν τα 121 χλμ/ώρα, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

florida-tifonas
Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους σε δύο τροχαία λόγω του τυφώνα Ιντάλια που σάρωσε τη Φλόριντα.

Στην Αλάτσουα ένας 59χρονος άφησε την τελευταία του πνοή όταν το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρα ενώ στην περιοχή έπεφτε καταρρακτώδης βροχή. Παράλληλα, στην κομητεία Πάσκο, ένας 40χρονος άνδρας που οδηγούσε το φορτηγό του «με μεγάλη ταχύτητα για τις συνθήκες», έχασε τον έλεγχο προσέκρουσε σε δέντρο.

Δείτε βίντεο:

Florida restaurant owner describes 'big loss' from Hurricane Idalia

Κλείσιμο
Clearwater Beach, Florida Begins To Recover From Hurricane Idalia


Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε στο μεταξύ στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον και κινείται προς τη νότια Τζόρτζια, σύμφωνα με τo πιο πρόσφατο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC). Το μάτι του βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Βαλντόστα. Ο τυφώνας προβλέπεται ότι θα υποβαθμιστεί περαιτέρω, σε τροπική καταιγίδα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο θα κινείται κατά μήκος των ακτών της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνας.

Είναι «ακόμα πολύ επικίνδυνος με ανέμους που φτάνουν τα 121 χλμ/ώρα» και ότι οι επιπτώσεις του «γίνονται αισθητές στα νοτιοανατολικά» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Όπως υπογράμμισε, μίλησε σήμερα με όλους τους κυβερνήτες, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ενέκρινε την πρόωρη κήρυξη έκτακτης ανάγκης που ζήτησε ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις για να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους πριν από τον τυφώνα.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου:

President Biden delivers remarks on Hurricane Idalia, Maui wildfires


Στα παράλια της δυτικής Φλόριντα, οι δρόμοι των περισσότερων πόλεων ήταν έρημοι και, σε αρκετές περιπτώσεις, πλημμυρισμένοι. Στο Σταϊνχάτσι ο κεντρικός δρόμος θύμιζε ποτάμι. Ένας 73χρονος που αγνόησε την εντολή εκκένωσης και παρέμεινε στο σπίτι του, ο Πάτρικ Μπόλαντ, είπε ότι έπεσαν δέντρα στη γειτονιά του αλλά το σπίτι γλίτωσε. «Όλα πήγαν καλά», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, εμφανώς ανακουφισμένος.

Idalia moves away, A three-day weekend waits





Στο Σίνταρ Κι τα κύματα ξεπερνούσαν σε ύψος τα 2 μέτρα. «Όλα έχουν πλημμυρίσει», είπε στο CNN η Σέλι Μπόιβιν, η διευθύντρια του μοτέλ Beach Front, που βρίσκεται πάνω στην παραλία αυτού του θερέτρου. «Μόλις είδα τα τραπέζια του πικνίκ να τα παίρνει το ποτάμι που κυλάει στον δρόμο», είπε.

Πλημμύρες αναφέρθηκαν επίσης στο Κλίαργουοτερ, στην Τάμπα και σε άλλες περιοχές, όπου όσοι κάτοικοι είχαν απομείνει αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο διασχίζοντας τα νερά.

Δείτε φωτογραφίες:

florida-tifonas1
florida-tifonas2
florida-tifonas3
florida-tifonas4
florida-tifonas5
florida-tifonas6


Περισσότερα από 286.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό το πρωί (τοπική ώρα) σε όλη τη Φλόριντα, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Poweroutage.us.

Ειδήσεις σήμερα:

Διάβημα διαμαρτυρίας στον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Άγκυρα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Τυφώνας Ιντάλια: Κάτω από το νερό η «ελληνική» πόλη της Φλόριντα Τάρπον Σπρινγκς - Κανό και φουσκωτά στους δρόμους

Ράμα για Μπελέρη: Η αλβανική Δικαιοσύνη δεν είναι τέλεια αλλά ισχύει για όλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης