Αντρέα Τζιαμπρούνο: Ποιος είναι ο αριστερός σύντροφος της ακροδεξιάς Μελόνι που προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του για τον βιασμό

Είναι δημοσιογράφος - Μαζί με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, έχουν αποκτήσει μία κόρη - Είναι τέσσερα χρόνια μικρότερός της και ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά

Τέσσερα χρόνια μικρότερός της, με αριστερές πεποιθήσεις, είναι ο σύντροφος της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Ο 42χρονος Αντρέα Τζιαμπρούνο είναι το έτερον ήμισυ της ακροδεξιάς Μελόνι, το στήριγμά της, όπως η ίδια διατυμπανίζει, αν και έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις σε βασικά πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Ο Αντρέα τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης, είναι δημοσιογράφος ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου κι έχει μεγάλη αδυναμία στην μοναχοκόρη τους, Ginevra.

Η Τζόρτζια Μελόνι με την κόρη τους


Μπορεί το ζεύγος να μην έχει βάλει... βέρα στο δεξί, ωστόσο η Ιταλίδα πρωθυπουργός είναι ξετρελαμένη με τον γενειοφόρο δημοσιογράφο.

Ήταν έρωτας από την πρώτη φορά

Αρχικά ο δημοσιογράφος Αντρέα Τζιαμπρούνο, ήθελε να είναι πίσω από τα φώτα της πολιτικής.

Όταν όμως, η Μελόνι ανέλαβε την πρωθυπουργία στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τότε όλα τα βλέμματα στράφηκαν επάνω του.

Μελόνι και Τζιαμπρούνο συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα παρασκήνια τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο 42χρονος Αντρέα Τζιαμπρούνο


Ο ίδιος δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η Μελόνι τον μπέρδεψε για βοηθό της εκπομπής. Τους ένωσε, όπως λέει, η τηλεοπτική εκπομπή «Quinta Colonna».

«Εκεί συνάντησα τον άνδρα της ζωής μου. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά», έχει παραδεχτεί η Μελόνι, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο δίκτυο «Libero» .

Ένα βράδυ, η Μελόνι έφτασε στο πλατό της εκπομπής «Quinta Colonna», πεινασμένη και κουρασμένη ύστερα από μία έντονη ημέρα προεκλογικής εκστρατείας.

«Ο εκπρόσωπός της έβγαλε μια μπανάνα από την τσάντα της, η Μελόνι έφαγε δύο μπουκιές και μετά μου την έδωσε καθώς με πέρασε για βοηθό κι όχι για δημοσιογράφο της εκπομπής... Δεν ξέρω, τα μάτια μας συναντήθηκαν για πρώτη φορά κι ένιωσα περίεργα. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισα να την φλερτάρω», έχει δηλώσει ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Το «who is who» του συντρόφου της Μελόνι

Ο σύντροφος της Μελόνι ανήκει στο συντακτικό επιτελείο του «Open Studio», του ειδησεογραφικού προγράμματος «Italia 1».

«Ο Αντρέα είναι ένας φανταστικός πατέρας, ασχολείται πολύ με την κόρη του. Περνά μια εβδομάδα στο Μιλάνο κάθε μήνα, αλλά όταν είναι εδώ (στη Ρώμη) δουλεύει σχεδόν πάντα τα βράδια για να είναι συνεχώς δίπλα στο παιδί του. Ο ένας βοηθάει τον άλλον, αλληλοσυμπληρωνόμαστε», λέει η Μελόνι.

Υποστηρίζει επίσης, ότι ζητάει την άποψή του για διάφορα θέματα αλλά μέχρι ενός σημείου.

«Όταν είμαστε μαζί, προσπαθώ να αφήνω έξω την πολιτική, να αποσυνδέομαι. Δεν είναι εύκολο γιατί κι αυτός παρακολουθεί όλες τις συζητήσεις. Συζητάμε για τα ομόφυλα ζευγάρια, θέματα ηθικής, την νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών... Δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο», έχει παραδεχτεί η ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν καλά το ζευγάρι λένε χαρακτηριστικά: «Αισθάνονται ήδη τόσο ολοκληρωμένοι αλλά ποιος ξέρει τι θα γίνει αύριο…;».

Ίσως να επισημοποιήσουν τη σχέση τους τώρα που η Μελόνι ανέλαβε το πρωθυπουργικό αξίωμα κατακτώντας τον τίτλο της πρώτης γυναίκας που έχει τα ηνία της Ιταλίας...

Ντόρος, κατά καιρούς, από τις δηλώσεις του Αντρέα Τζιαμπρούνο

Πριν από λίγα 24ωρα, ο σύντροφος της Ιταλίδας πρωθυπουργού βρέθηκε στη δίνη επικριτικών σχολίων κατηγορούμενος για ενοχοποίηση θύματος έπειτα από σχόλιά του σχετικά με τον βιασμό στην τηλεοπτική του εκπομπή.

Ο Αντρέα Τζιαμπρούνο, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή «Diario del giorno» (Καθημερινό Ημερολόγιο) στον σταθμό «Rete 4», σχολίαζε τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, που έγινε πρωτοσέλιδο.

«Αν πας να χορέψεις, έχεις κάθε δικαίωμα να μεθύσεις -δεν πρέπει να υπάρχει παρεξήγηση και κανενός είδους πρόβλημα- αλλά αν αποφύγεις να μεθύσεις και να χάσεις τις αισθήσεις σου, μπορεί επίσης να αποφύγεις κάποια προβλήματα και να βρεθείς αντιμέτωπη με κάποιον λύκο», είπε στην εκπομπή του το απόγευμα της Δευτέρας με τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης να καταδικάζουν άμεσα τα σχόλιά του.

Ο Τζιαμπρούνο, του οποίου η τηλεοπτική καριέρα έχει απογειωθεί από τότε που η Μελόνι έγινε επικεφαλής του ακροδεξιού- δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού τον περασμένο Οκτώβριο, απάντησε ότι τα σχόλιά του έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου για να δημιουργήσουν μια «σουρεαλιστική» αντιπαράθεση.

«Δεν είπα ότι οι άνδρες είναι ελεύθεροι να βιάζουν γυναίκες που είναι μεθυσμένες», έσπευσε να δηλώσει στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα.

«Κάποιοι πολιτικοί διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και θέλουν να με κρεμάσουν, αλλά για ποιο λόγο; Επειδή είπα στους νέους να μην παίρνουν ναρκωτικά;», πρόσθεσε.

Η Μελόνι δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τα σχόλια του συντρόφου της.

Στις 28 Ιουλίου, ο Ιταλός δημοσιογράφος κούνησε το... δάχτυλο στον Γερμανό υπουργό Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, προτρέποντάς τον «να μείνει στο σπίτι του, στον Μέλανα Δρυμό», όταν εκείνος αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του τουρισμού στη νότια Ευρώπη λόγω του σφοδρού κύματος καύσωνα.



Ο Λάουτερμπαχ έκανε φέτος διακοπές στην Ιταλία αμφισβητώντας το τουριστικό μέλλον της γείτονας. Για το λόγο αυτό, ο Τζιαμπρούνο πέρασε στην... αντεπίθεση

«Αν δεν σου αρέσει εδώ, να φύγεις και να μείνεις στην πατρίδα σου», δήλωσε «ον air» ο Ιταλός δημοσιογράφος, δίχως να μασήσει τα λόγια του, απαντώντας στα όσα έγραψε μέσω Twitter o Γερμανός υπουργός σχετικά με την αφόρητη ζέστη που έπληξε την Ιταλία κατά την διάρκεια των διακοπών του.

Ύστερα από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας της νόσoυ Covid, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, πρωτοκλασάτο στέλεχος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), αποφάσισε να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ιταλία.

Μετέβη στη Μπολόνια στις 13 Ιουλίου και τελικός προορισμός του ήταν η Τοσκάνη, όμως έπεσε πάνω σε ένα απίστευτο κύμα καύσωνα με τον υδράργυρο να δείχνει πάνω από 43 βαθμούς Κελσίου.

Ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής, έγραψε στο Twitter ότι «είναι εντυπωσιακό αυτό το κύμα καύσωνα. Αν συνεχίσουμε έτσι, μακροπρόθεσμα δεν θα έχουν μέλλον αυτοί οι τουριστικοί προορισμοί. Η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τον Νότο της Ευρώπης. Τέλος εποχής».

Επιπλέον, ο Λάουτερμπαχ είχε ανεβάσει έναν μετεωρολογικό χάρτη με προβλέψεις για θερμοκρασίες 48 βαθμών Κελσίου στη Σικελία και τη Σαρδηνία, αλλά και «κόκκινες ζώνες» με υψηλές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ιταλία, την Ελλάδα, τη Κυανή Ακτή και την Ιβηρική Χερσόνησο.

Τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Υγείας για τον καύσωνα στην Ιταλία εξόργισαν τον Αντρέα Τζιαμπρούνο, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Από την εκπομπή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο «Mediaset», ο Αντρέα Τζιαμπρούνο, δεν δίστασε να πει απευθυνόμενος στον Καρλ Λάουτερμαχ:

«Είναι 20-30 χρόνια που κατά κάποιο τρόπο, οι Γερμανοί μας υποδεικνύουν πώς πρέπει να ζήσουμε. Εάν δεν σου αρέσει, μείνε στο σπίτι σου. Μείνε στον Μέλανα Δρυμό, είναι μια χαρά, έτσι δεν είναι;».

Ωστόσο, η σύντροφός του και πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, απέφυγε να αναφερθεί στην κλιματική αλλαγή, κάνοντας λόγο για «μετεωρολογικές καταστροφές».

Μέσω της εκπομπής του, ο δημοσιογράφος Αντρέα Τζιαμπρούνο, είπε λίγες ημέρες αργότερα, ότι «ο καύσωνας το καλοκαίρι, δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα», με πολλούς συμπολίτες του να τον επικρίνουν ότι αρνείται το σοβαρό πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Ειδήσεις σήμερα:

Βάρκιζα: Νύχτα έντασης στο Ribas με κόντρες, καπνογόνα και... ΜΑΤ - Δείτε βίντεο

Απάντηση ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: Οι εχθροπαθείς δηλώσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας

ΗΠΑ: Μητέρα συνελήφθη για βιασμό 15χρονων διδύμων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr