Βουλγαρία: Δύο νεκροί στο Τσάρεβο εξαιτίας της ισχυρής κακοκαιρίας

Βουλγαρία: Δύο νεκροί στο Τσάρεβο εξαιτίας της ισχυρής κακοκαιρίας

Αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα, αφού παρασύρθηκαν από τα νερά ποταμών που υπερχείλισαν - Έχουν πλημμυρίσει μπάνγκαλοου και ξενοδοχεία κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας

voulgaria
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή στην πόλη Τσάρεβο της Βουλγαρίας, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος στο τηλεοπτικό κανάλι BTV.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Έχουμε επιβεβαιωμένα δύο νεκρούς», είπε ο δήμαρχος του Τσάρεβο Γκεόργκι Λάπτσεφ.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, 60 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Δείτε βίντεο:

Усложнена е обстановката в Царево след наводненията
Κλείσιμο

Улици, сгради и плажове под вода: Как изглеждаше по обяд Царево

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν φαίνονται τροχόσπιτα και αυτοκίνητα να έχουν πέσει στη θάλασσα, αφού παρασύρθηκαν από τα νερά ποταμών που υπερχείλισαν. Έχουν πλημμυρίσει επίσης μπάνγκαλοου και ξενοδοχεία κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός πήγε στο Τσάρεβο για να επιβλέψει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και να δει από κοντά τις ζημιές.

Πολλοί ποταμοί φούσκωσαν, υπερχείλισαν και πλημμύρισαν δρόμους, προκαλώντας πανικό στους τουρίστες, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που απολάμβαναν ακόμη τις διακοπές τους στη Μαύρη Θάλασσα, επωφελούμενοι από τον καλό καιρό τις προηγούμενες ημέρες. Εκατοντάδες από αυτούς αναγκάστηκαν να φύγουν βιαστικά από κάμπινγκ και παραθεριστικές κατοικίες για να βρουν καταφύγιο σε πιο ασφαλή σημεία.


Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι έρημες, διαλυμένες παραλίες, αυτοκίνητα και τροχόσπιτα που έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα.

«Η ποσότητα της βροχής» που έπεσε στην περιοχή από την Δευτέρα «είναι άνευ προηγουμένου», είπε ο δήμαρχος του Τσάρεβο, Γκεόργκι Λάπτσεφ. Στην πόλη και στη γύρω περιοχή έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Ένας ανεμοστρόβιλος καταγράφηκε στο Τουνέλοβο, λίγο βορειότερα.

Στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας σπανίως αναφέρονται πλημμύρες, όμως τα φαινόμενα αυτού του τύπου αυξάνονται στη Βουλγαρία, με φόντο την κλιματική αλλαγή αλλά και την ανεπαρκή συντήρηση των υποδομών. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη ενέτεινε τη σφοδρότητα των καταιγίδων, με περισσότερη βροχή και ισχυρότερες ριπές ανέμου που προκαλούν αιφνίδιες πλημμύρες και ζημιές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Daniel»: Απίστευτες εικόνες - Γέφυρα καταστρέφεται μέσα σε δευτερόλεπτα από τα ορμητικά νερά

Βασίλης Στίγκας: Στηρίζει Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθήνας, επιμένει στα περί «Μαφίας» ο αρχηγός των «Σπαρτιατών»

Burning Man: Βίντεο καταγράφει τη «μαζική έξοδο» των επισκεπτών του φεστιβάλ που «πνίγηκε» στη λάσπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης