ΗΠΑ: Υπέρ της έρευνας για πρόταση μομφής κατά Μπάιντεν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής

ΗΠΑ: Υπέρ της έρευνας για πρόταση μομφής κατά Μπάιντεν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής

Δεν πήρα την απόφαση ελαφρά τη καρδία,  δήλωσε ο Κέβιν Μακάρθι, που πιέζονταν και από το εσωτερικό του κόμματός του να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση

kevin_mccarthy_xr
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κέβιν Μακάρθι, τάσσεται υπέρ της έναρξης έρευνας για πρόταση μομφής κατά του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Δίνω εντολή σε επιτροπές της Βουλής μας να ξεκινήσουν μια επίσημη έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Τζο Μπάιντεν», είπε ο Μακάρθι σε δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «είπε ψέματα» στον αμερικανικό λαό για τις αμφιλεγόμενες υποθέσεις του γιου του (Χάντερ Μπάιντεν) στο εξωτερικό.

Οι κατηγορίες, αναφέρει το Politico.com, αφορούν «κατάχρηση εξουσίας, παρακώλυση δικαιοσύνης και διαφθορά».

Εξήγησε ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής ότι δεν πήρε την απόφαση ελαφρά τη καρδία, ενώ τόνισε ότι αξίζει ο Αμερικανικός λαός «να γνωρίζει ότι τα δημόσια αξιώματα δεν είναι προς πώληση».

Κλείσιμο
Για την ώρα, προσθέτει το Politico.com, ο Μακάρθι δεν έχει τους 218 βουλευτές που χρειάζονται για να προχωρήσει με το αίτημα έρευνας.

Είναι πάντως μια μεγάλη νίκη για τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς που πίεζαν τον Μακάρθι να προχωρήσει στην πρόταση μομφής, κάποιοι μάλιστα απειλούσαν ανοιχτά ότι θα κινούνταν και εναντίον του αν δεν το έκανε. Από την άλλη πλευρά, σε δύσκολη θέση είναι 18 βουλευτές των Ρεπουμπλικανών που εκλέγονται σε περιφέρειες στις οποίες επικράτησε ο Μπάιντεν.



Ειδήσεις σήμερα:

Κλειστή για τουλάχιστον άλλες 48 ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Εξασθενούν οι θυελλώδεις βοριάδες από σήμερα - Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Ανατιμήσεις λόγω Daniel: 10 ευρώ για ένα κιλό χόρτα και ένα μαρούλι στη Λάρισα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης