Αυστραλία: «Συγγνώμη» μετά τον σάλο ζήτησε ο εκατομμυριούχος που θέλει μαζικές απολύσεις για να… συμμορφωθούν οι εργαζόμενοι

Αυστραλία: «Συγγνώμη» μετά τον σάλο ζήτησε ο εκατομμυριούχος που θέλει μαζικές απολύσεις για να… συμμορφωθούν οι εργαζόμενοι

Ήταν λάθος μου να πω ότι η ανεργία πρέπει να εκτιναχθεί κατά 40% για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, παραδέχεται ο Τιμ Γκάρνερ

Αυστραλία: «Συγγνώμη» μετά τον σάλο ζήτησε ο εκατομμυριούχος που θέλει μαζικές απολύσεις για να… συμμορφωθούν οι εργαζόμενοι
«Βαθιά μετανιωμένος» για κάποιες από τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έκανε πρόσφατα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Australian Financial Review εμφανίζεται ο Αυστραλός εκατομμυριούχος Τιμ Γκάρνερ.

Ο 41χρονος ιδρυτής του Gurner Group προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν είπε, κατά τη διάρκεια του event, ότι η ανεργία στην Αυστραλία πρέπει να εκτιναχθεί κατά 40-50% προκειμένου να γίνουν οι εργαζόμενοι πιο παραγωγικοί.

«Στο Property Summit αυτήν την εβδομάδα έκανα κάποια σχόλια για την ανεργία και την παραγωγικότητα στην Αυστραλία, για τα οποία μετανιώνω βαθιά και αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε εχθές, Πέμπτη, ο Γκάρνερ. «Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές συζητήσεις σε αυτό το περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και πιέσεων στην τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων, λόγω έλλειψης προσφοράς, αλλά και άλλων ζητημάτων που αφορούν στο σημερινό κόστος ζωής», σημειώνει ο 41χρονος, προσθέτοντας ότι απέτυχε να δείξει ευαισθησία απέναντι στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα που έχουν επηρεαστεί από αυτές τις οικονομικές πιέσεις και τις απώλειες θέσεων εργασίας.



Υπενθυμίζεται ότι, στις δηλώσεις που έκανε την περασμένη Τρίτη, ο Γκάρνερ «στοχοποίησε» τους εργαζόμενους στον τομέα των οικοδομών στη χώρα του, και τόνισε ότι «χρειάζεται να δούμε πόνο στην οικονομία». Σύμφωνα με το BBC, ο 41χρονος ισχυρίστηκε ότι η πανδημία είχε αρνητικό αντίκτυπο στη νοοτροπία και την εργασιακή ηθική των εργαζομένων. Κατά τον ίδιο, η ανεργία στη χώρα του που κυμαίνεται στο 3,7% θα έπρεπε να αυξηθεί κατά 40-50% για να μειωθεί η «αλαζονεία» στην αγορά εργασίας. Αυτή η αύξηση θα ισοδυναμούσε με πάνω από 200.000 απολύσεις, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

Όπως υπενθυμίζει το βρετανικό δίκτυο, o 41χρονος είχε προκαλέσει αντιδράσεις και παλαιότερα, λέγοντας ότι οι νέοι άνθρωποι στις μέρες μας δεν μπορούν να αγοράσουν σπίτι επειδή «ξοδεύουν υπερβολικά πολλά χρήματα σε φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο».

«Παρατηρείται μια συστηματική αλλαγή, με εργαζόμενους να νιώθουν ότι ο εργοδότης τους είναι εξαιρετικά τυχερός που τους έχει κοντά του... Πρέπει να θυμίσουμε στους ανθρώπους ότι εκείνοι δουλεύουν για τον εργοδότη τους, όχι το αντίστροφο», είπε ο Γκάρνερ.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά του, ο Γκάρνερ δήλωσε εχθές ότι αναγνωρίζει πως όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του επηρεάζεται βαθιά η ζωή του και η ζωή της οικογένειάς του, και είπε ότι μετανιώνει βαθιά που δεν εξέφρασε ενσυναίσθηση απέναντι στα άτομα που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC


Ειδήσεις σήμερα:

Αποταχθείς αστυνομικός ο Τούρκος που συνελήφθη μετά την εκτέλεση των 6 στη Λούτσα


Μπαίνουν επιθεωρητές του Λιμενικού για έλεγχο στην Attica Group μετά τον θάνατο του Αντώνη


Βίντεο: Το νερό στην Ντέρνα έφτασε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας - Κάτοικοι ανέβηκαν στον 7ο για να σωθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης