Ερευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό των τριών μελών του πληρώματος πυροσβεστικού ελικοπτέρου που συμμετείχε σε επιχείρηση πυρόσβεσης κοντά στη Σμύρνη και θεωρούνται νεκρά από τις τοπικές αρχές.
Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν τρεις Κιργίζιοι και ένας Τούρκος βυθίστηκε σε λίμνη καθώς αντλούσε νερό. Μόνο ο ένας Κιργίζιος σώθηκε.
«Μαθαίνουμε με θλίψη ότι τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου μας, που έπεσε σε λίμνη κατά την διάρκεια επιχείρησης πυρόσβεσης, έχασαν την ζωή τους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Μεντερές Ερκάν Οζκάν.
«Οι δύτες των υπηρεσιών αρωγής εντόπισαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, αλλά η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή και προς το παρόν δεν μπορούν να δουν καθαρά», είχε δηλώσει προηγουμένως ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραχίμ Γιουμακλί.
Η Τουρκία, η οποία γνώρισε το 2021 καταστροφικές πυρκαγιές, αύξησε εδώ και δύο χρόνια τα μέσα πυρόσβεσης με την αγορά νέων αεροσκαφών και ελικοπτέρων και την πρόσληψη προσωπικού.
Για 40 ημέρες, τα γραφεία της Kaizen Gaming μπήκαν σε ρυθμό FIFA World Cup 2026™. Τύμπανα και ποδοσφαιρικά anthems στην Αθήνα, watch parties από τη Λισαβόνα μέχρι το Μπουένος Άιρες, PS5 tournaments, sticker challenges, δώρα, συναυλίες και μια ξεχωριστή εμπειρία ποδοσφαιρικής προσβασιμότητας συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή που ταξίδεψε σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.