Έλλι Γκολντστάιν: Το μοντέλο με σύνδρομο Down που έγινε «μούσα» μεγάλων οίκων μόδας (βίντεο)

Έλλι Γκολντστάιν: Το μοντέλο με σύνδρομο Down που έγινε «μούσα» μεγάλων οίκων μόδας (βίντεο)

Η 21χρονη κάνει πασαρέλα για τον οίκο Gucci και μόντελιγκ για το περιοδικό Vogue - Κατάφερε να φτιάξει περιουσία, να αγοράσει το δικό της σπίτι και να διαψεύσει την ιατρική κοινότητα

eellie_goldstein_arthro
Κάνει πασαρέλα για τον οίκο Gucci και μόντελιγκ για το περιοδικό Vogue. Kι όμως, όταν γεννήθηκε οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι το παιδί τους, που πάσχει από σύνδρομο Down, δεν θα περπατούσε και δεν θα μιλούσε.  Μάλιστα, μία νοσοκόμα είχε παροτρύνει τους γονείς της Έλλι να την παρατήσουν στο νοσοκομείο.

Σήμερα, σε ηλικία 21 ετών, η Έλλι Γκολντστάιν, που έχει σύνδρομο Down, κάνει μεταξύ άλλων, πασαρέλα για την Gucci και μόντελινγκ για τη Vogue.

Ellie Goldstein On What Her Disability Has Taught Her


Κλείσιμο
Συμμετείχε σε διεθνείς καμπάνιες και αισθάνεται τρισευτυχισμένη που βοήθησε στην προώθηση της νέας κούκλας Barbie.  Με τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει, κατάφερε πρόσφατα να αγοράσει σπίτι σε μία όμορφη και ήσυχη περιοχή του Έσσεξ. Η Έλλι κατάφερε σε αυτή την ηλικία να αγοράσει σπίτι, κάτι που για τους περισσότερους συνομήλικούς της, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Όπως η ίδια επισημαίνει, ο κουμπαράς της γέμισε όταν πόζαρε στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue, τον περασμένο Μάιο.


Model Ellie Goldstein’s Celebrates The First Ever Barbie With Down Syndrome | This Morning


Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα είχε πει ο θεράπων γιατρός στους γονείς της, μόλις γεννήθηκε κι έγινε η διάγνωση ότι πάσχει από σύνδρομο Down, η Έλλι Γκολντστάιν «έβαλε τα γυαλιά» στην ιατρική κοινότητα... Όχι μόνο περπάτησε και μίλησε, αλλά διέπρεψε και ως μοντέλο κάνοντας μάλιστα μία περιουσία. Πρόκειται για ένα μικρό θαύμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

H Έλλι έχει γράψει επίσης κι ένα βιβλίο για τη ζωή της, υπό τον τίτλο «Against All Odds». «Λοιπόν τώρα είμαι μοντέλο, συγγραφέας, φοιτήτρια και ιδιοκτήτρια σπιτιού», λέει γεμάτη περηφάνεια. «Θα ήθελα να το πω στον γιατρό που είπε ότι ποτέ δεν θα περπατήσω και θα μιλήσω!»








Αψηφώντας όλες τις προσδοκίες των γιατρών από τη γέννησή της τον Δεκέμβριο του 2001, η Έλλι πέρασε στην ιστορία ως το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down που συμμετείχε σε μεγάλες διεθνείς καμπάνιες.  Η Gucci την προσέλαβε για τις διαφημίσεις της για την «Ασυνήθιστη Ομορφιά», ενώ πόζαρε για το εξώφυλλο της ιταλικής Vogue το 2020.









Αν και η μητέρα της κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης είχε κάνει όλους τους απαραίτητους προγεννητικούς ελέγχους, οι γιατροί απέτυχαν να ανιχνεύσουν τυχόν ανωμαλίες. Κι όταν ανακάλυψαν ότι η Έλλι πάσχει από σύνδρομο Down, και καρδιακά προβλήματα που απαιτούσαν χειρουργική επέμβαση αμέσως μετά την γέννησή της με καισαρική τομή, έπαθαν σοκ.

Η 59χρονη μαμά της, Υβόννη, η οποία έχει υποστηρίξει την Έλλι σε κάθε βήμα της, παραδέχεται ότι δυσκολεύτηκε να δεχτεί τη διάγνωση της κόρης της, ακόμη και να δεθεί μαζί της, τις πρώτες εβδομάδες της γέννησης της.  Ο 63χρονος σήμερα πατέρας της ήταν αυτός που την τάιζε, της άλλαζε την πάνα και τη νανούριζε.  Η μητέρα της φρόντισε τη μεγαλύτερη κόρη τους Έιμι, που σήμερα είναι 29 ετών.

«Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν οι γιατροί την κατάσταση της κόρης μας, λέγοντας ότι μπορούμε να την εγκαταλείψουμε στο νοσοκομείο, με έκανε να αγχώνομαι όταν την πλησίαζα», θυμάται η Υβόννη. «Δεν μπορούσα πραγματικά να δεθώ μαζί της καθώς σκεφτόμουν: Τι νόημα έχει να την πλησιάσω;»

Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη γέννησή της, όμως, καθώς η Έλλι άρχισε να ανταποκρίνεται σε αυτά που της έλεγαν οι γονείς της μ΄ένα παγωμένο χαμόγελο, άλλαξε άρδην η κατάσταση. Τότε ξύπνησε στην Υβόννη το μητρικό ένστικτο κι άρχισε να δένεται με την κόρη της. Αρχικά, αν και δυσκολευόταν να την κοιτάξει κατάματα, τώρα πιστεύει ότι είναι όμορφη.

Η Έλλι κοιτούσε πάντα στον καθρέφτη λέγοντας: «Είμαι τέλεια».

Η Έλλι έχει γίνει εξώφυλλο πολλών περιοδικών, συμπεριλαμβανομένων των «Elle» και «Glamour», όπου εμφανίζονται σε προωθητικές ενέργειες τα Gucci Beauty, Adidas, TK Maxx, Body Shop, Boots, Spotify, Victoria's Secret και Sports Direct.

Photo credits: Lia Toby / Stringer, Getty Images/IDEAL Image
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης