Λευκός Οίκος: Δεν έχουμε αποφασίσει εάν θα δοθούν πύραυλοι ATACMS στην Ουκρανία

Λευκός Οίκος: Δεν έχουμε αποφασίσει εάν θα δοθούν πύραυλοι ATACMS στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανυπομονεί σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο και να αποκτήσει μια «εικόνα του πεδίου μάχης» της ουκρανικής αντεπίθεσης

leukos_oikos
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανυπομονεί να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο και να αποκτήσει μια «εικόνα του πεδίου μάχης» της ουκρανικής αντεπίθεσης, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπός του, Τζον Κίρμπι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Κίρμπι είπε ότι ο Λευκός Οίκος προέτρεψε τον Ζελένσκι να συναντηθεί με Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές και να συζητήσει τις στρατιωτικές ανάγκες της χώρας του. Όπως είπε, η πιθανότατα να δοθούν στο Κίεβο αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS παραμένει «στο τραπέζι» αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι είναι κρίσιμης σημασίας να εγκρίνει το Κογκρέσο την πρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στην Ουκρανία.



Ειδήσεις σήμερα

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα έχει καρδιολογικό πρόβλημα και αν συνεχίσει έτσι, έχει τρία χρόνια προσδόκιμο ζωής» λέει ιατροδικαστής

Μητσοτάκης στο CNN για συνάντηση με Ερντογάν: Να αφήσουμε πόρτα ανοιχτή ακόμη κι αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης