Τυνησία: Συνελήφθη σκιτσογράφος για γελοιογραφίες του πρωθυπουργού

Ο Ταουφίκ Ομράν είναι γνωστός για σατιρικά σκίτσα του, που απεικόνιζαν τον πρόεδρο Καΐς Σάγεντ, ο οποίος πριν από δύο χρόνια ανέλαβε σχεδόν όλες τις εξουσίες αφότου διέλυσε το κοινοβούλιο

Η εισαγγελία της Τυνησίας διέταξε τη σύλληψη του σκιτσογράφου Ταουφίκ Ομράν με αφορμή γελοιογραφίες του πρωθυπουργού που είχε σχεδιάσει πρόσφατα. Την είδηση αποκάλυψε χθες Πέμπτη ο δικηγόρος του σκιτσογράφου, Άνας Καντούσι, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Ταουφίκ Ομράν είναι γνωστός για σατιρικά σκίτσα του, που απεικόνιζαν τον πρόεδρο Καΐς Σάγεντ, ο οποίος πριν από δύο χρόνια ανέλαβε σχεδόν όλες τις εξουσίες αφότου διέλυσε το κοινοβούλιο.



Η αντιπολίτευση λέει ότι ο Σάγεντ, που εξελέγη πρόεδρος της Τυνησίας το 2019, διεύρυνε πραξικοπηματικά τις εξουσίες του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ενήργησε νομίμως και ότι οι πράξεις του ήταν αναγκαίες για να σώσει τη χώρα από το χάος και τη διαφθορά.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα

Απεργία τέλος, ταλαιπωρία... δίχως τέλος: Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αλλά οι συρμοί δεν φεύγουν

Αχτσιόγλου: Έχω σχέδιο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και εγώ η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός - Έχει κενά ο λόγος του Κασσελάκη

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες - Αναλυτικά η διαδικασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr