Iσπανία: Ο Φεϊχό απέτυχε να εκλεγεί πρωθυπουργός και στη 2η ψηφοφορία – Στον Σάντσεθ η σκυτάλη

Ο ηγέτης των συντηρητικών δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία – Αν αποτύχουν και οι προσπάθειες του Σάντσεθ, ανοίγει ο δρόμος για νέες εκλογές

Ρευστότητα επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας, καθώς ο ηγέτης των συντηρητικών Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, έχασε σήμερα την ψηφοφορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης για δεύτερη φορά.

Το αποτέλεσμα ανοίγει τον δρόμο για τον σοσιαλιστή υπηρεσιακό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, προκειμένου να επιδιώξει συμφωνία με αυτονομιστικά κόμματα προκειμένου να εξασφαλίσει μια νέα θητεία.

Ο Φεϊχό απέτυχε να εξασφαλίσει πλειοψηφία σε μια δεύτερη ψηφοφορία στην κάτω βουλή των 350 βουλευτών, με 177 βουλευτές να ψηφίζουν κατά της υποψηφιότητάς του και 172 να την υποστηρίζουν, και μία άκυρη ψήφο.

Τι θα συμβεί αν αποτύχει ο Σάντσε

Τα βλέμματα όλων στρέφονται τώρα στην προσπάθεια των σοσιαλιστών να σχηματίσουν κυβέρνηση. Αν οι προσπάθειες του Σάντσεθ αποτύχουν και αυτές, θα διεξαχθούν πιθανόν νέες βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο.

Ο Φεϊχό είχε πει νωρίτερα στους βουλευτές πως ήξερε ότι θα έχανε τη δεύτερη ψηφοφορία. «Υποθέτω πως, όπως αναμένεται, δεν θα την κερδίσω. Μπορείτε να το πείτε αποτυχία αν θέλετε», είπε ο Φεϊχό. Είχε χάσει την πρώτη ψηφοφορία προχθές, Τετάρτη.

«Σήμερα δεν θα μπορέσω να σας δώσω μία κυβέρνηση, αλλά σας έχω δώσει διαβεβαιώσεις και ελπίδα», πρόσθεσε.




Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί υπάρχει έκρηξη βίας στη Σουηδία: Συμμορίες μεταναστών, το δίκτυο Foxtrot και η «κουρδική αλεπού» που κρύβεται στην Τουρκία

«Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση στη σκηνή από κοπέλα» - Ο Κακουριώτης μιλάει για το viral βίντεο


Zευγάρι Αλβανών με τα δύο ανίψια του πίσω από τα 580 κιλά κοκαΐνης στην Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr