Ρωσία: Σπαζοκεφαλιά για τους ειδικούς η κηλίδα στο μέτωπο του Πούτιν

Στο Τwitter oργιάζουν εκ νέου οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου

Σάλος έχει ξεσπάσει στο social media για την καφεκκόκκινη κηλίδα στο μέτωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τους ακολούθους στο Twitter να διερωτώνται τι είναι αυτό που έχει στο πρόσωπό του.

Είναι απλά μία κηλίδα που εμφανίζουν οι άνθρωποι με το πέρασμα της ηλικίας ή απλά ο Πούτιν εκτέθηκε για πολύ ώρα στον ήλιο; σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Διάσκεψη Ρωσίας-Λατινικής Αμερικής» στη Μόσχα, ο Πούτιν υπερασπίστηκε την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών με τις κάμερες να του εστιάζουν στην κόκκινη κηλίδα.

Δημοσίευμα βρετανικών εφημερίδων όπως η «Sun» και η «Daily Mail» έκαναν εικασίες για τη φυσική κατάσταση του Πούτιν με πολλούς ακολούθους στο X (πρώην Twitter) να θεωρούν ότι είναι βαριά άρρωστος ο αρχηγός του Κρεμλίνου

Το σημάδι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στη διάσκεψη Ρωσίας- Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή, Φόλκερ Στάινκραους από το Δερματολογικό Ινστιούτου του Αμβούργου:

Από δερματολογική άποψη, πιθανότατα θα μπορούσε να είναι ένα αβλαβές σημάδι που σχετίζεται με την προχωρημένη ηλικία και λέγεται «ακτινική υπερκεράτωση».

Σε πρώιμο στάδιο δεν απειλείται η υγεία του ασθενούς, αλλά πρέπει να αφαιρεθεί για να είναι ασφαλές, κάτι που είναι πλέον εφικτό με τη βοήθεια κατάλληλη κρέμας.



Το Lentigo solaris αναφέρεται σε αλλαγές του δέρματος σε περιοχές που εκτίθενται ιδιαίτερα συχνά στον ήλιο. Αυτό από μόνο του είναι ακίνδυνο.

Ωστόσο, για να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο, θα πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις για καρκίνο του δέρματος.

Η ακτινική υπερκεράτωση μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με κρέμα ή τζελ. Ωστόσο, εάν den γίνει θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο.

Είναι κατά βάση μια προκαρκινική αλλοίωση στο δέρμα. Αναπτύσσεται συχνότερα σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, που έχουν συσσωρεύσει αθροιστικές βλάβες από την συχνή έκθεση στον ήλιο.

Οι πιο συνηθισμένες θέσεις εμφάνισής της είναι τα σημεία του δέρματος που εκτίθενται επανειλημμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία, όπως στο πρόσωπο, στα άτριχα σημεία του δέρματος του κρανίου, στο μέτωπο, τα αυτιά, τη ραχιαία επιφάνεια των χεριών, τον λαιμό και τον αυχένα.

Η ακτινική υπερκεράτωση μπορεί να έχει το ίδιο χρώμα με το δέρμα ή να είναι πιο σκουρόχρωμη, ροζ ή κόκκινη. Είναι σκληρή στην αφή και συχνά μοιάζει με εξόγκωμα και έχει τραχιά υφή (σαν κρούστα).

Ειδήσεις σήμερα:

Βούλευμα βόμβα: Η μάνα έστελνε γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης από τον Κολωνό στους πελάτες


Η μεγάλη μάχη των σίριαλ - Ποιοι είναι οι νικητές, οι χαμένοι και ποιοι μπαίνουν στην αρένα αυτή την εβδομάδα


«Πέθαναν» τον Βασίλη Καρρά στο Twitter και ο δικηγόρος του ξεσπά - «Να έχουμε σεβασμό στην κατάστασή του»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr