Πόλεμος στο Ισραήλ: Live εικόνα από τη Γάζα μετά το μπαράζ ρουκετών από τη Χαμάς

Σε πάνω από 350 νεκρούς στο έδαφος του Ισραήλ και περίπου 313 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων

Οι πιο αιματοβαμμένες εικόνες του τελευταίου μισού αιώνα καταγράφονται στη Λωρίδα της Γάζας, με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να φέρνουν μνήμες από πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, το 1973, στις 6 Οκτωβρίου 1973, στην πιο ιερή γιορτή των Εβραίων, την ημέρα του Εξιλασμού, οπότε μια συμμαχία αραβικών κρατών, με επικεφαλής την Αίγυπτο και τη Συρία, εισέβαλε αιφνιδιαστικά σε μια απροετοίμαστη χώρα περνώντας τις γραμμές κατάπαυσης του πυρός στο Σινά και τα Υψώματα του Γκολάν στο βορρά.

Τις τελευταίες ώρες συγκλονίζουν οι ζωντανές εικόνες από τη Γάζα μετά το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων.





Σε πάνω από 350 νεκρούς στο έδαφος του Ισραήλ και περίπου 313 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων. Και οι δύο πλευρές αναφέρουν ότι υπάρχουν χιλιάδες τραυματίες από τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν εχθές, μετά την πρωτοφανή επίθεση εις βάρος του Ισραήλ, που έχει σοκάρει και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Σημειώνεται πως όπως μεταδίδει το Al Jazeera, περισσότεροι Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν διεισδύσει στη νότια ισραηλινή πόλη Magen, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Στην περιοχή διεξάγονται μεγάλες μάχες με τον ισραηλινό στρατό να χρησιμοποιεί άρματα μάχης εναντίον των μαχητών, σύμφωνα με πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα στον πόλεμο ενεπλάκη και η Χεζμπολάχ η οποία εξαπέλυσε επίθεση σε αμφισβητούμενη περιοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν από το έδαφος του Λιβάνου, πυροδοτώντας ανησυχία για τυχόν γενικευμένη είσοδό της στις πολεμικές συγκρούσεις. Στην επίθεση απάντησε και το Ισραήλ εκτοξεύοντας πυραύλους και χτυπώντας στρατηγικούς στόχους.

Το Ισραήλ ζήτησε από την Αίγυπτο βοήθεια για τη διαμεσολάβηση στην απελευθέρωση των Ισραηλινών που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς καθώς και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η οργάνωση είχε χάσει την επαφή με κάποιους από τους ανθρώπους της που κρατούν αιχμαλώτους και απαχθέντες.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Οικογένεια Ισραηλινών αιχμαλώτων προσπαθούν να καλυφθούν και θρηνούν για παιδί τους που σκοτώθηκε


Αγωνία για τους αιχμαλώτους σε Ισραήλ και Γάζα - Απροσδιόριστος ο αριθμός, «ανακοινώσεις προσεχώς» λέει η Χαμάς


Δείτε βίντεο: Πλήθος κόσμου στην Τουρκία βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει για την επίθεση της Χαμάς


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr