«Κόλαση» στη Γάζα – Συνεχή χτυπήματα από το Ισραήλ, εκατοντάδες οι νεκροί

«Κόλαση» στη Γάζα – Συνεχή χτυπήματα από το Ισραήλ, εκατοντάδες οι νεκροί

Από αέρος οι επιθέσεις, βομβαρδίζεται η υποδομή της Χαμάς, λέει το Ισραήλ - Για πάνω από 400 νεκρούς σε δύο ημέρες μιλούν οι Παλαιστίνοι

gaza-strike-m
Αεροπορικά πλήγματα σε μια κατασκότεινη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της διακοπής ρεύματος στην περιοχή, πραγματοποιούν το βράδυ της Κυριακής οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις.

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις δηλώνουν ότι συνεχίζεται η επιχείρηση εκκαθάρισης περιοχών του νοτίου Ισραήλ από τους ενόπλους της Χαμάς.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του στενού τους συμμάχου και με μια συμβολική πράξη με ισχυρό νόημα, την αποστολή στην ευρύτερη περιοχή αεροπλανοφόρου και της συνοδείας του από πλοία επιφανείας και αεροσκάφη.

Βίντεο από την πόλη δείχνουν τεράστιες εκρήξεις, αν και είναι δύσκολο να πει κανένας τι βομβαρδίζεται.

Κλείσιμο





Θέσεις μάχης της Χαμάς, παρατηρητήρια και άλλα σημεία ενδιαφέροντος είναι στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων που προχώρησαν σε πολλές δεκάδες χτυπήματα ακριβείας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.



Αργά το βράδυ της Κυριακής οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν περίπου 150 στόχους στη γειτονιά Σετζάιγια στη Γάζα, ισοπεδώνοντας μεγάλα τμήματα της περιοχής. Είχε προηγηθεί επίθεση στο Μπέιτ Χανούμ. Η Σετζάιγια ήταν μάλιστα πεδίο μάχης μεταξύ δυνάμεων του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς κατά την εισβολή του 2014.

Σε tweet η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι χρησιμοποιήθκαν περίπου 100 τόνοι εκρηκτικών. Η Σατζάγια είναι γειτονιά που η Χαμάς χρησιμοποιούσε σαν «φωλιά τρομοκρατών» και ορμητήριο επιθέσεων κατά του Ισραήλ.



Σε μια απάντηση στις επιθέσεις, η Χαμάς ανακοίνωσε την πρόθεσή της να χτυπήσει το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριών. Βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει τις συστοιχίες του συστήματος Iron Dome να αντιμετωπίζουν πολλαπλούς στόχους.


Οι παλαιστινιακές αρχές δήλωσαν αργά την Κυριακή ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 413 και οι τραυματίες σε περίπου 2.300, όλοι από τα χτυπήματα του Ισραήλ στην πόλη και τη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών είναι 78 παιδιά και έφηβοι και 41 γυναίκες.

Δηλώνουν ακόμη από την παλαιστινιακή πλευρά ότι έχουν γίνει οκτώ επιθέσεις σε κατοικίες και κτίρια με οικογένειες με αποτέλεσμα τον θάνατο 54 ανθρώπων.

Από την πλευρά του Ισραήλ, ο ως τώρα απολογισμός κάνει λόγο για περίπου 700 νεκρούς, αλλά επικρατεί ασάφεια για τον αριθμό των αγνοουμένων, οι οποίοι πιθανόν είναι νεκροί. Από όλες τις πλευρές τονίζουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Άνοιξαν στις 7 οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Πώς και πού ψηφίζουμε

Ο Νετανιάχου ορκίζεται «εκδίκηση» για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ – Πάνω από 480 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι νεκροί

Ανάλυση BBC: Πώς φτάσαμε στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς και η διαμάχη για το τέμενος αλ Άκσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης