Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδικάζουν τις επιθέσεις της Χαμάς

Αίτημα των Εμιράτων, που διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με το από το 2020 είναι να μπει τέλος στη βία

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χώρα που διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, καταδίκασαν τις επιθέσεις της Χαμάς και ζήτησαν τον τερματισμό της βίας και την προστασία των αμάχων.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών την Κυριακή, αναφέρει ότι «οι επιθέσεις της Χαμάς κατά ισραηλινών πόλεων και χωριών κοντά στη λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης χιλιάδων ρουκετών σε πληθυσμιακά κέντρα, αποτελούν σοβαρή και σοβαρή κλιμάκωση».

Πρόσθεσε το υπουργείο ότι είναι «συγκλονισμένο από τις αναφορές ότι ισραηλινοί πολίτες έχουν απαχθεί ως όμηροι από τα σπίτια τους» και ζήτησε την πλήρη προστασία των αμάχων και από τις δύο πλευρές.

«Τα ΗΑΕ επαναβεβαίωσαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να παραμείνει αποφασιστική απέναντι σε αυτές τις βίαιες προσπάθειες εκτροχιασμού των συνεχιζόμενων περιφερειακών προσπαθειών που αποσκοπούν στο διάλογο, τη συνεργασία και τη συνύπαρξη και δεν πρέπει να επιτρέψει στη μηδενιστική καταστροφή να κυριεύσει μια περιοχή της οποίας οι άνθρωποι έχουν ήδη υποστεί αρκετούς πολέμους και τραύματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Ισραήλ και τα ΗΑΕ έχουν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις από το 2020, στο πλαίσιο των Συμφωνιών του Αβραάμ.



Ειδήσεις σήμερα

Άνοιξαν στις 7 οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Πώς και πού ψηφίζουμε

Ο Νετανιάχου ορκίζεται «εκδίκηση» για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ – Πάνω από 480 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι νεκροί

Ανάλυση BBC: Πώς φτάσαμε στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς και η διαμάχη για το τέμενος αλ Άκσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr