Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ είχε υποσχεθεί πως δεν θα «χτυπήσει» στο Ισραήλ, αποκαλύπτει η κυβέρνηση του Λιβάνου

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ είχε υποσχεθεί πως δεν θα «χτυπήσει» στο Ισραήλ, αποκαλύπτει η κυβέρνηση του Λιβάνου

Η Χεζμπολάχ δεσμεύτηκε να μην επέμβει εκτός εάν «το Ισραήλ εκφοβίσει και παρενοχλήσει τον Λίβανο», είπε ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών πριν τα γεγονότα το πρωί της Κυριακής

xezmpolax-mak
Την υπόσχεση από τη Χεζμπολάχ ότι δεν θα παρέμβει στις μάχες, είχε λάβει η κυβέρνηση του Λιβάνου, σύμφωνα με αποκάλυψη του υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Ο υπουργός, Αμπντουλάχ Αμπού Χαμπίμπ, έκανε τα σχόλια αυτά στην αραβική εφημερίδα Al-Sharq al-Awast το Σάββατο, πριν η Χεζμπολάχ ανακοινώσει ότι επιτέθηκε σε ισραηλινές θέσεις στην περιοχή του όρους Ντοβ.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Αμπού Χαμπίμπ, η Χεζμπολάχ δεσμεύτηκε να μην επέμβει εκτός εάν «το Ισραήλ εκφοβίσει και παρενοχλήσει τον Λίβανο».



Το πρωί της Κυριακής, η οργάνωση του Λιβάνου, που έχει εκφράσει τη στήριξή της στη Χαμάς, «χτύπησε» ισραηλινές θέσεις σε μια λεπτή λωρίδα εδάφους στα Υψιπέδα του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ από το 1967. Οι Ισραηλινοί απάντησαν εξαπολύοντας πυρά στο νότιο Λίβανο.

«Τα όπλα και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας» είπε η Χεζμπολάχ στους Παλαιστινίους

Τη στήριξή της στους Παλαιστινίους εξέφρασε η Χεζμπολάχ μέσα από τοποθέτηση ανώτατου αξιωματούχου της, λίγες ώρες μετά την εμπλοκή της στρατιωτικής οργάνωσης στις συγκρούσεις του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Al Zazeera, μιλώντας σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ Νταχίε στα περίχωρα της Βηρυτού, ο ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε απευθυνόμενος στους Παλαιστινίους πως «η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Είμαστε όλοι μαζί σας».

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται και προστίθενται στην ανησυχία για ντόμινο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και φόβο για γενικευμένη σύρραξη του Ισρραήλ με τις ισλαμιστικές ομάδες που θα προκαλούσε ανυπολόγιστες απώλειες αμάχων.


Ειδήσεις σήμερα

Η στρατηγική της ΝΔ στον β’ γύρο - Παγιωμένη κυριαρχία σε περιφέρειες και δήμους, πού αναμένονται «δύσκολες» μάχες

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Μπέου κατά Κασσελάκη


Ζέστη με θερμοκρασίες έως 30 βαθμούς από σήμερα - Πού θα έχουμε φθινοπωρινές βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης