Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αυτό είναι μόνο η αρχή» - Η πολεμική αεροπορία δημοσίευσε βίντεο με τους βομβαρδισμούς στη Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αυτό είναι μόνο η αρχή» - Η πολεμική αεροπορία δημοσίευσε βίντεο με τους βομβαρδισμούς στη Χαμάς

israel-02-arthrou
«Καζάνι που βράζει» είναι για τέταρτη ημέρα η Μέση Ανατολή, με τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να συνεχίζονται.

Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την εισβολή των χερσαίων ισραηλινών δυνάμεων στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό ασφυκτική πολιορκία.

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Σάββατο η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς, τονίζοντας ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή».

Δείτε το βίντεο:

Κλείσιμο


Τουλάχιστον 830 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει της ζωή τους και 4.250 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο στις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού αποκλεισμένου θύλακα. Την ίδια ώρα, πάνω από 1.000 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τους τελευταίους προσωρινούς απολογισμούς.

Θέλατε την κόλαση, θα την πάρετε, λέει υποστράτηγος του ισραηλινού στρατού

Την ίδια στιγμή ανώτατος αξιωματούχος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες στα παλαιστινιακά εδάφη, ο υποστράτηγος Γκασάν Αλιάν απηύθυνε ένα μήνυμα στους κατοίκους της Γάζας και στην ηγεσία της Χαμάς, καταδικάζοντας την παλαιστινιακή λαϊκή στήριξη στην συγκεκριμένη ομάδα.

«Η απαγωγή, η κακοποίηση και η δολοφονία παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων είναι απάνθρωπη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι' αυτό. Η Χαμάς έχει μετατραπεί σε ISIS και οι κάτοικοι της Γάζας, αντί να τρομάζουν, πανηγυρίζουν» τόνισε ο ίδιος σύμφωνα με την ιστοσελίδα timesofisrael.

«Δεν θα υπάρχει ρεύμα και νερό στη Γάζα, θα υπάρξει μόνο καταστροφή. Θέλατε την κόλαση, θα πάρετε την κόλαση» πρόσθεσε ο ίδιος. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο Αμπού Ουμπάιντα, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, προειδοποίησε τους κατοίκους του Ασκελόν, ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 17.00 για να εγκαταλείψουν την πόλη.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι αναχαίτισε τέσσερις από τις δεκαπέντε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο

Από την άλλη πλευρά η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι αναχαίτισε τέσσερις από τις δεκαπέντε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν προς το βόρειο έδαφός της από τον Λίβανο. Πηγή, που επικαλείται το Reuters, μετέδωσε ότι ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε από παλαιστινιακές φατρίες.

Σύμφωνα με μία δεύτερη πηγή, οι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια πλευρά του Ισραήλ, ενώ μία τρίτη μετέδωσε ότι οι σκηνές βίας συνεχίστηκαν κατά μήκος των λιβανό-ισραηλινών συνόρων, με τη χθεσινή σύγκρουση να είναι η πιο θανατηφόρα από τον πόλεμο του 2006. Από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί έξι άνθρωποι: τρία μέλη της Χεζμπολάχ, ένας Ισραηλινός αξιωματικός και δύο Παλαιστίνιοι. Το Ισραήλ προχώρησε σε αντίποινα εκτοξεύοντας πυρά προς τον Λίβανο μετά το μπαράζ ρουκετών. 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στην Ασκελόν, έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους

Άρπαξε ξαφνικά το παιδί και το χτυπούσε με μανία, λέει ο πατέρας του 11χρονου που ξυλοκοπήθηκε από άγνωστο στον Φλοίσβο

O 25χρονος Μίκαελ από τα Πιστιανά Αρτας έκανε τη Στοκχόλμη... Γκόθαμ Σίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης